Annons

Sportig sommar för unga i Eskilstunas hyresområden

Södermanland Idrott var en gemensam nämnare för de projekt som valdes ut när Eskilstuna Kommunfastigheter hade audition för unga sommarjobbare i förra veckan.
Foto: Monika Steczkó
Kanske blir Årby ett av de bostadsområden där unga sommarjobbare kommer att hålla i aktiviteter i sommar?

I år testar Eskilstunas kommunala bostadsbolag ett nytt grepp när det gäller sommarjobb. Fram till den 20 maj kunde personer mellan 13 och 19 år skicka in idéer till Kommunfastigheter på aktiviteter som de vill hålla i ute i hyresområdena i sommar. Av 20 bidrag valdes tolv ut. Förra onsdagen fick ungdomarna presentera sina idéer inför en jury. 25 ungdomar fördelade på tio grupper deltog i eventet.

– Av dessa tio grupper gick tre vidare direkt, det var en handbollskola, en fotbollsskola och en fotboll/basketskola. De övriga bidragen behövde lämna kompletterande uppgifter som budget, lokal och marknadsföring, så tar vi ett beslut efter det sen, säger Josephine Bitschnau, projektledare på Kommunfastigheter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.