Annons

Sportig sommar för unga i Eskilstunas hyresområden

Södermanland Idrott var en gemensam nämnare för de projekt som valdes ut när Eskilstuna Kommunfastigheter hade audition för unga sommarjobbare i förra veckan.
Foto: Monika Steczkó
Kanske blir Årby ett av de bostadsområden där unga sommarjobbare kommer att hålla i aktiviteter i sommar?

I år testar Eskilstunas kommunala bostadsbolag ett nytt grepp när det gäller sommarjobb. Fram till den 20 maj kunde personer mellan 13 och 19 år skicka in idéer till Kommunfastigheter på aktiviteter som de vill hålla i ute i hyresområdena i sommar. Av 20 bidrag valdes tolv ut. Förra onsdagen fick ungdomarna presentera sina idéer inför en jury. 25 ungdomar fördelade på tio grupper deltog i eventet.

– Av dessa tio grupper gick tre vidare direkt, det var en handbollskola, en fotbollsskola och en fotboll/basketskola. De övriga bidragen behövde lämna kompletterande uppgifter som budget, lokal och marknadsföring, så tar vi ett beslut efter det sen, säger Josephine Bitschnau, projektledare på Kommunfastigheter.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Fler unga i Stockholm får sommarjobb genom kommunen – Yasmina säljer glass Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.