Annons

Ungas idéer ska få fart på bostadsområdena

Södermanland Kommunfastigheter erbjuder en annorlunda form av sommarjobb i år. I kväll är tolv ungdomar inbjudna till en audition för att presentera sina idéer till aktiviteter ute i bostadsområdena.
Josephine Bitschnau.

I år får unga hyresgäster i Eskilstuna chansen att skapa sina egna sommarjobb. Fram till den 20 maj kunde personer mellan 13 och 19 år skicka in idéer till det kommunala bostadsbolaget på

aktiviteter som de vill genomföra ute i bostadsområdena i sommar. Av 20 bidrag har tolv valts ut. I kväll är de tolv ungdomarna inbjudna till Kommunfastigheters kontor för mingel och audition.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har kommit in förslag på allt från fotbollsskola, teater, dans, konst och språk. Bara fantasin sätter gränser. Det viktiga är att det är något som gynnar hyresgästerna ute i bostadsområdena, säger projektledaren Josephine Bitschnau.

Annons

Tanken är att varje deltagare ska få tio minuter på sig att sälja in sin idé inför en jury som består av personal från Kommunfastigheter.

– Alla idéerna är vettiga och skulle kunna genomföras, men vissa har vi lite fler frågor kring. Vi hoppas att alla tolv går vidare, säger Josephine Bitschnau.

Läs ocksåHär delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tvekaTvå unga män vid ett bord. Båda ser glada ut.

Projektet genomförs på prov i år. Om det faller väl ut kommer det att upprepas nästa sommar.

Annons

Eskilstuna Kommunfastigheter erbjuder även sommarjobb av mer traditionellt slag. Inför sommarsäsongen har bolaget anställt 120 unga som i första hand ska arbeta med fastighetsskötsel och lokalvård.

Läs också Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.