Annons

Ungas idéer ska få fart på bostadsområdena

Södermanland Kommunfastigheter erbjuder en annorlunda form av sommarjobb i år. I kväll är tolv ungdomar inbjudna till en audition för att presentera sina idéer till aktiviteter ute i bostadsområdena.
Josephine Bitschnau.

I år får unga hyresgäster i Eskilstuna chansen att skapa sina egna sommarjobb. Fram till den 20 maj kunde personer mellan 13 och 19 år skicka in idéer till det kommunala bostadsbolaget på

aktiviteter som de vill genomföra ute i bostadsområdena i sommar. Av 20 bidrag har tolv valts ut. I kväll är de tolv ungdomarna inbjudna till Kommunfastigheters kontor för mingel och audition.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det har kommit in förslag på allt från fotbollsskola, teater, dans, konst och språk. Bara fantasin sätter gränser. Det viktiga är att det är något som gynnar hyresgästerna ute i bostadsområdena, säger projektledaren Josephine Bitschnau.

Annons

Tanken är att varje deltagare ska få tio minuter på sig att sälja in sin idé inför en jury som består av personal från Kommunfastigheter.

– Alla idéerna är vettiga och skulle kunna genomföras, men vissa har vi lite fler frågor kring. Vi hoppas att alla tolv går vidare, säger Josephine Bitschnau.

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

Projektet genomförs på prov i år. Om det faller väl ut kommer det att upprepas nästa sommar.

Annons

Eskilstuna Kommunfastigheter erbjuder även sommarjobb av mer traditionellt slag. Inför sommarsäsongen har bolaget anställt 120 unga som i första hand ska arbeta med fastighetsskötsel och lokalvård.

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.