Annons

Stiftelse som gynnar adeln polisanmäls

Nyheter ​Styrelsen för Hultenheim-Wernstedtska stiftelsen anmäls till polisen.Anmälaren är en av de många som har reagerat kraftigt på Hem & Hyras avslöjande om vilka som bor i stiftelsens hus.

​Många har upprörts över att lägenheter som skulle gå till behövande äldre kvinnor har delats ut till höginkomsttagare som tillhör Riddarhuset, Fredrika Bremerförbundet och Ersta Diakoni.

En av dem som har reagerat starkt är Hans Johansson, pensionerad socionom från Farsta i södra Stockholm.
– Jag blev fruktansvärt upprörd. De som redan har mycket pengar ser till att skaffa sig förmåner på de mest fantasifulla sätt. Samtidigt finns det många nödlidande som inte har en chans.
På tisdagen anmälde han stiftelsen till Ekobrottsmyndigheten, med hänvisning till Hem & Hyras artiklar.
– Jag tycker det borde handla om trolöshet mot huvudman. Här sitter de och förvaltar en stiftelse och säger att de inte visste vad som står i urkunderna. Det är pinsamt! Det är  ju elementärt att varenda person i förtroendeställning måste ta reda på vad uppdraget går ut på.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hans Johansson är bara en av många som har reagerat. På svd.se och dn.se skrevs hundratals kommentarer och på hemhyra.se skriver signaturen Sega Gumman:
” Jag är säker på att styrelse-medlemmarna uppbär ett arvode för sitt uppdrag. Bra att detta alltmer vanligare att ”gynna sin klubb/kompis tänkande” avslöjas.”

Annons
 

Läs också Ny stiftelse ska stötta unga i Göteborgs utsatta områden Rika flyttar in i hus för fattiga Höjningar tvingade Siv att flytta Bostäder för fattiga går fortfarande till rika Ordnade billig semester i stället för bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.