Annons

Stipendium ska öka simkunnigheten bland barn i Östra Lundby

Mjölby Den lokala hyresgästföreningen i Östra Lundby i Mjölby får ett stipendium på 15 000 kronor. Pengarna går till ett projekt som bland annat ska förbättra simkunnigheten bland barnen i området.

​Stipendiet kommer från Hyresgästföreningens barn- och ungdomsfond. Syftet med fonden är att gynna insatser som bidrar till att barns och ungdomars levnadsvillkor stärks i området där de bor.

Fem ansökningar från olika delar av Sverige kom in i år och tre av de sökande belönas med 15 000 kronor var. Kristina Selvin, ordförande för Hyresgästföreningen i Mjölby, är glad över beskedet att Östra Lundby är en av dem.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är jättekul. Förhoppningsvis är det många som vill vara med, säger hon.

Bostadsområdet Östra Lundby ligger vid Svartån. Syftet med projektet är att förbättra barnens vattenvana och simkunnighet, men även att främja gemenskapen i området. Under sommaren arrangeras simskola, kanotskola och flera andra aktiviteter. Målgruppen är barn i åldrarna 5-13 år. Projektet är ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, ABF och Medley.

Annons
Läs också Radhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof" Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.