HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden

Mjölby Till vardags används de av fastighetsskötare på olika uppdrag. Men på luciadagen förvandlades Bostadsbolagets golfbilar till ett luciatåg som lyste upp Mjölby.
Luciatåg av elgolfbilar i Mjölby
Foto: Jenny Knutsson
Till vardags används de eldrivna golfbilarna av fastighetsskötare på jobb.

Lucia, tärnor och tomtar i en rad, precis som ett luciatåg brukar se ut. Idén att hitta på något annorlunda just på luciadagen uppstod förra året.

— Det var vårt områdesteam Mjölby södra som ville sprida lite luciaglädje för våra hyresgäster och hela Mjölby. I fjol ville de överraska så det var lite hysch hysch. Men i år har vi kunnat sprida att det var på gång, säger Karin Pettersson, kommunikatör hos kommunägda Bostadsbolaget.

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"
Karin Pettersson, Bostadsbolaget i Mjölby.

En hel del Mjölbybor hade också tagit sig ut längs rutten som startade på Östra Lundby och sedan passerade bland annat genom centrum, Prästgårdsliden och Tunet. Via högtalare spreds klassiska luciasånger i modern tappning.

— Eftersom det är elbilar som personalen dessutom har jobbat med i dag så har rutten fått anpassas så att batterierna förhoppningsvis ska räcka.

Det gjorde de. När tåget rullade in i området Prästgårdsliden blev det framför allt jubel från barnen på förskolan i området, som fick se lucia med följe göra några extra varv mellan husen innan ekipagen rullade vidare mot Tunet.

Läs ocksåBenjamin kämpade i två år för en laddplats - fick ställa bilen obevakad i stan
Tåget passerade bland annat Prästgårdsliden.

— Det är så många luciatåg som är inställda och även var det förra året, så man är ju lite sugen på det här nu, säger Karin Pettersson.

Läs också Carina kämpar mot ensamheten Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.