HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Studentbostäder höjer hyrorna

Linköping Studenter som bor hos Studentbostäder i Linköping får höjd hyra 1 juli. Hyran för lägenheter går upp med 1,95 procent.

Det motsvarar 78 kronor i månaden för en studentlägenhet som i dag kostar 4 000 kronor i månaden.

Samtidigt höjs hyran för korridorrum med 55 kronor per rum och månad.

Läs ocksåLivias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betalaLivia Jönsson står bredvid en buss. Hon har långt hår.

Enligt Studentbostäder, som är ett dotterbolag till kommunägda Stångåstaden, beror behovet att höja hyran främst på ökade driftskostnader. Taxorna för el, värme och vatten höjs, vilket gör att kostnaderna stiger trots att inte förbrukningen gör det.

”Årets hyresjustering ligger i nivå med övriga landets och ger oss en tillräckligt stor intäktsökning för att vi ska kunna fortsätta hålla en god underhållsnivå”, skriver Studenbostäders vd Simon Helmér i ett pressmeddelande.

Annons

Hyrorna för studentboendena i Linköping förhandlas med Kårservice. I årets uppgörelse ingår också en överenskommelse om att förbättra internetanslutningen i studentbostäderna, något som Joanna Rutkowska, fastighetschef på Kårservice, tycker är viktigt.

Läs ocksåSå höjs studenthyrorna i Östergötland

”Vi på Kårservice känner att vi nått ett rimligt resultat i och med att Studentbostäder utlovat en fortsatt hög underhållsnivå samt en översyn av hur erbjudandet av internet ser ut för hyresgästerna i bolaget”, skriver hon i pressmeddelandet.

Studentbostäder tillämpar tiomånadershyra. Det vill säga, två månader på sommaren är hyresfria.

Annons

Bolaget har 4 175 lägenheter och korridorrum.

Läs ocksåAllt fler studenter ratar korridoren
Läs också Gult ljus för Östergötlands studentorter Trots bristen – i vår står det tomt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.