HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gult ljus för Östergötlands studentorter

Östergötland Både Linköping och Norrköping får gult ljus i årets rapport från SFS, Sveriges förenade studentkårer. I båda kommunerna bedöms det vara svårt att få bostad vid terminsstarten.
Foto: Jenny Knutsson
I Linköping har det byggts en hel del nya studentbostäder under senare år, bland annat Irrblosset i Valla.

Både SFS och Studentbostadsföretagen, som är branschorganisationen för de som äger, bygger och förvaltar studentbostäder i Sverige, har tagit fram varsin rapport som visar situationen på de olika studentorterna i landet.

Enligt SFS så är läget i Linköping även i år ansträngt, trots att det byggs många nya studentlägenheter. Det bör dock gå att få ett förstahandskontrakt innan höstterminen är slut och därför får staden gul markering i rapporten. Studieorter där väntetiden är ännu längre får röd markering och för de orter där det går att få boende inom en månad från terminsstart blir det grönt ljus.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Även Norrköping får gul markering av SFS och situationen beskrivs ungefär likadant som i Linköping.

Annons

Studentbostadsföretagens rapport ger en lite annorlunda bild. Där beskrivs Linköping ha brist och Norrköping balans på studentbostadsmarknaden. I Linköping uppges kötiden vara 43 veckor medan den bara är sex till åtta veckor i Norrköping.

Enligt rapporten har 150 färre studenter antagits till Campus Norrköping, som hör till Linköpings universitet, i år och nyantagna studenter som bor utanför pendlingsavstånd prioriteras hos kommunala Studentbo.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.