Annons

Gult ljus för Östergötlands studentorter

Östergötland Både Linköping och Norrköping får gult ljus i årets rapport från SFS, Sveriges förenade studentkårer. I båda kommunerna bedöms det vara svårt att få bostad vid terminsstarten.
Foto: Jenny Knutsson
I Linköping har det byggts en hel del nya studentbostäder under senare år, bland annat Irrblosset i Valla.

Både SFS och Studentbostadsföretagen, som är branschorganisationen för de som äger, bygger och förvaltar studentbostäder i Sverige, har tagit fram varsin rapport som visar situationen på de olika studentorterna i landet.

Enligt SFS så är läget i Linköping även i år ansträngt, trots att det byggs många nya studentlägenheter. Det bör dock gå att få ett förstahandskontrakt innan höstterminen är slut och därför får staden gul markering i rapporten. Studieorter där väntetiden är ännu längre får röd markering och för de orter där det går att få boende inom en månad från terminsstart blir det grönt ljus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även Norrköping får gul markering av SFS och situationen beskrivs ungefär likadant som i Linköping.

Annons

Studentbostadsföretagens rapport ger en lite annorlunda bild. Där beskrivs Linköping ha brist och Norrköping balans på studentbostadsmarknaden. I Linköping uppges kötiden vara 43 veckor medan den bara är sex till åtta veckor i Norrköping.

Enligt rapporten har 150 färre studenter antagits till Campus Norrköping, som hör till Linköpings universitet, i år och nyantagna studenter som bor utanför pendlingsavstånd prioriteras hos kommunala Studentbo.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.