HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Så höjs studenthyrorna i Östergötland

Östergötland Studenthyrorna höjs med 2,25 procent i Linköping och 2,4 procent i Norrköping. Det står klart efter förhandlingar med de kommunägda hyresvärdarna.
Foto: Jenny Knutsson
Studenterna i Linköping får höjda hyror i höst.

Kommunägda hyresvärden Studentbostäder, med cirka 4 000 lägenheter och rum i Linköping, höjer hyrorna med 2,25 procent i år, efter förhandlingar med studenternas hyresgästförening Kombo. Höjningen började att gälla från 1 juli men träder i kraft först från 1 oktober. Hyresgästerna ges därmed en rabatt under tre månader på grund av coronakrisen.

”Vi lever i en osäker situation just nu och vill i detta läge inte belasta våra hyresgäster med en hyreshöjning. Vi vet att det i år är svårare för många att få en extrainkomst under sommaren. Genom att rabattera de första tre månaderna kan vi erbjuda våra hyresgäster tryggheten att hyreshöjningen inte kommer förrän senare i höst”, skriver Simon Helmér, vd på Studentbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåLivias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betalaLivia Jönsson står bredvid en buss. Hon har långt hår.

Enligt Studentbostäder innebär höjningen att bolaget kan fortsatt satsa på underhåll och få kostnadstäckning för el, värme och vatten.

I Norrköping höjer kommunägda Studentbo, med cirka 880 studentbostäder, hyrorna med 2,4 procent efter förhandlingar med Kombo. Höjningen började att gälla från 1 juli och omfattar både lägenheter, rum och förråd. Bostäderna i Marielund och Kopparhusen påverkas däremot inte av hyreshöjningen.

Annons
Läs också Brev till alla Västerstadens hyresgäster: ”Betala inte” Trots strandning: Västerstaden höjer hyran på eget bevåg Strandade förhandlingar om Västerstadens hyror Förhandling gav 130 miljoner kronor i lägre hyra i norr

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.