Annons

Så höjs studenthyrorna i Östergötland

Östergötland Studenthyrorna höjs med 2,25 procent i Linköping och 2,4 procent i Norrköping. Det står klart efter förhandlingar med de kommunägda hyresvärdarna.
Foto: Jenny Knutsson
Studenterna i Linköping får höjda hyror i höst.

Kommunägda hyresvärden Studentbostäder, med cirka 4 000 lägenheter och rum i Linköping, höjer hyrorna med 2,25 procent i år, efter förhandlingar med studenternas hyresgästförening Kombo. Höjningen började att gälla från 1 juli men träder i kraft först från 1 oktober. Hyresgästerna ges därmed en rabatt under tre månader på grund av coronakrisen.

”Vi lever i en osäker situation just nu och vill i detta läge inte belasta våra hyresgäster med en hyreshöjning. Vi vet att det i år är svårare för många att få en extrainkomst under sommaren. Genom att rabattera de första tre månaderna kan vi erbjuda våra hyresgäster tryggheten att hyreshöjningen inte kommer förrän senare i höst”, skriver Simon Helmér, vd på Studentbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Enligt Studentbostäder innebär höjningen att bolaget kan fortsatt satsa på underhåll och få kostnadstäckning för el, värme och vatten.

I Norrköping höjer kommunägda Studentbo, med cirka 880 studentbostäder, hyrorna med 2,4 procent efter förhandlingar med Kombo. Höjningen började att gälla från 1 juli och omfattar både lägenheter, rum och förråd. Bostäderna i Marielund och Kopparhusen påverkas däremot inte av hyreshöjningen.

Annons
Läs också Svårt att få korridorer uthyrda - Studenter: "Sänk hyran" Livias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betala Brev till alla Västerstadens hyresgäster: ”Betala inte” Trots strandning: Västerstaden höjer hyran på eget bevåg Strandade förhandlingar om Västerstadens hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.