Annons

Sveriges värsta värd är norsk

Nyheter Heimstaden i norra Skåne är den hyresvärd det klagas mest på. Det visar Hem & Hyras granskning av 200 större bostadsbolag i Sverige.​
Hem & Hyra har granskat antalet klagomål till Hyresgästföreningen mot 200 av de största fastighetsägarna i Sverige. I topp finner vi hyresvärden Heimstaden i Hyresgästföreningens region norra Skåne, ladda ner listan nedan.
Heimstaden äger 873 lägenheter i Landskrona, Helsingborg, Klippan och Örkelljunga. Under den aktuella perioden har de boende där vänt sig till Hyresgästföreningen 34 gånger för att få hjälp. Det betyder att Heimstaden i norra Skåne har närmare 40 ärenden per tusen lägenheter, sämst i klassen.
Trasiga tvättmaskiner, smutsiga soprum och uteblivet varmvatten är några av de klagomål som riktas mot bolaget. Patrik Hall är vd för Heimstaden.
– Vi köpte större delen av fastigheterna för ett år sedan och vi är de första att beklaga, säger han.
Heimstaden är ett av Sveriges största privata bostadsbolag med tusentals lägenheter i hela landet. Ägare är norrmannen Ivar Tollefsen. I region Småland-Blekinge äger Heimstaden över 600 lägenheter.
Där fick inte Hyresgästföreningen in ett enda ärende under den aktuella perioden. Det gör att Heimstaden hamnar i såväl toppen som botten på Hem & Hyras lista.
 
Vad har gått snett i norra Skåne?
– Vi köpte ett bestånd som var i dåligt skick. Men vi har lagt ner stora summor för att komma i fatt med underhållet och det kommer vi att fortsätta med, säger Patrik Hall.
Emma Bülow vid Hyresgästföreningen handlägger klagomålen mot Heimstaden i norra Skåne.
–Heimstaden köpte väldigt mycket fastigheter på kort tid och jag tror att de har tagit sig vatten över huvudet. De är nog en bra hyresvärd egentligen.
 

 
Värsta värden. Hela listan.pdf

Annons

 
 

Annons
Fakta: Hyresgästerna bor billigare

Så gjorde vi:Hem & Hyra har undersökt antalet klagomål till Hyresgästföreningen som resulterat i medlemsärenden. Vi har granskat de tio största kommunala och de tio största privata värdarna i Hyresgäst­föreningens tio regioner – totalt 200 värdar. För att siffrorna ska vara jämförbara redovisar vi dem som antal ärenden per tusen lägenheter. Granskningen gäller perioden 8 oktober 2006 till 8 oktober 2007.

 

Läs också Lånestrategier för hyresgäster Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler” Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.