Annons

Tipspengar ännu utan effekt

Lysekil ​I maj satte någon eld i en källare på Badhusberget i Lysekil. Trots att kommunala Lysekilsbostäder erbjuder en belöning på 25 000 kronor har polisen inte fått några avgörande tips.

​Branden startade i ett källarförråd den 2 maj. Tjock, svart rök spred sig i hela huset. Elden hann inte ta sig till lägenheterna ovanför, men 12 av bostäderna fick evakueras.
Hela källaren blev utbränd och kostnaderna för sanering och renovering blev stora för Lysekilsbostäder.

Snabbt efter händelsen gick bolaget ut med en belöning för tips som ledde till att fallet klarades upp.
Hem & Hyra har inte lyckats nå vd Torbjörn Karlsson, som är på semester. Till bolagets egen tidning Mervärde säger han så här:
– Så länge branden är ouppklarad ser vi det som en möjlig risk att något liknande händer igen. Som tur är kom ingen till skada, men det kunde gått riktigt illa.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Drygt två månader senare har tipspengarna inte gjort någon skillnad. Polisen har fortfarande inte klarat upp brottet, som rubriceras som mordbrand. 

Annons
Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.