Annons

Tre familjer tvingas flytta

Malmö Efter att barn i de tre Malmöfamiljerna dömts för bland annat skadegörelse i området och vapenbrott tvingas nu familjerna från sina lägenheter. Det har hyresnämnden beslutat.

De tre familjerna är bosatta i samma område i Malmö. Familjernas söner fångades på övervakningskamera när de försökta anlägga en brand i hyresvärdens kontor. En av sönerna dömdes för skadegörelse efter det inträffade. En annan av pojkarna har dömts för att ha förvarat vapen och narkotika i sin familjs lägenhet. Dessutom har det förekommit störande ljud och hög musik från en av lägenheterna. Hyresvärden tröttnade på problemen och sade upp alla tre familjerna från sina hyreslägenheter. Efter en prövning i hyresnämnden väljer nämnden att gå på hyresvärdens linje. Familjerna ska flytta.

Hyresnämnden menar att hyresgästerna har ”åsidosatt sina skyldigheter i så hög grad att hyresavtalet inte skäligen bör förlängas”. Även om det handlar om barn i familjerna och inte kontraktsinnehavarna som har misskött sig menar hyresnämnden att ”envar hyresgäst alltså haft ett hyresrättsligt tillsynsansvar för sin son”.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.