HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tre familjer tvingas flytta

Malmö Efter att barn i de tre Malmöfamiljerna dömts för bland annat skadegörelse i området och vapenbrott tvingas nu familjerna från sina lägenheter. Det har hyresnämnden beslutat.

De tre familjerna är bosatta i samma område i Malmö. Familjernas söner fångades på övervakningskamera när de försökta anlägga en brand i hyresvärdens kontor. En av sönerna dömdes för skadegörelse efter det inträffade. En annan av pojkarna har dömts för att ha förvarat vapen och narkotika i sin familjs lägenhet. Dessutom har det förekommit störande ljud och hög musik från en av lägenheterna. Hyresvärden tröttnade på problemen och sade upp alla tre familjerna från sina hyreslägenheter. Efter en prövning i hyresnämnden väljer nämnden att gå på hyresvärdens linje. Familjerna ska flytta.

Hyresnämnden menar att hyresgästerna har ”åsidosatt sina skyldigheter i så hög grad att hyresavtalet inte skäligen bör förlängas”. Även om det handlar om barn i familjerna och inte kontraktsinnehavarna som har misskött sig menar hyresnämnden att ”envar hyresgäst alltså haft ett hyresrättsligt tillsynsansvar för sin son”.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.