HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Unga mindre nöjda med boendet

Nyheter Unga är i högre grad än äldre missnöjda med sin boendesituation och känner inte att de har möjlighet att påverka. Det visar Ungdomsstyrelsens nya rapport.​

​På onsdagen presenterades Ungdomsstyrelsens återkommande rapport om ungas attityder och värderingar. Rapporten tar upp en rad områden i samhället, som arbete, hälsa, utbildning och boende.

Och unga är i högre grad missnöjda med sin bostad än äldre, enligt rapporten.
I åldersgruppen 16-19 år, då de flesta bor kvar hemma hos föräldrarna, är 70 procent av de tillfrågade nöjda med sin bostad.
För unga i åldern 20-24 år, det vill säga den ålder då de flesta flyttat hemifrån, har siffran sjunkit till 56 procent, visar rapporten. Bland personer i åldern 35-74 år är 82 procent nöjda med sin bostad.
 
Minst nöjda med sin bostad är unga som är arbetslösa.
När det gäller inflytande över sin boendesituation tycker endast 33 procent av de yngsta i undersökningen att de har inflytande. Motsvarande siffra för personer i åldern 55-74 år är 81 procent.
Rapporten visar även att en tredjedel av de tillfrågade i åldern 16-29 år tror att de kommer att flytta från sin hemort inom de närmsta åren. Skälen är främst studier, jobb och en vilja att prova på något nytt.
 

Läs också Unga: En app kan göra det kul Full fart på Hallsta Summer Camp Bolagen hjälper unga hyra lägenhet med rabatt Unga sommarjobbar hos Hyresgästföreningen Killarna blir kvar längre hemma hos mamma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.