Annons

Unga mindre nöjda med boendet

Nyheter Unga är i högre grad än äldre missnöjda med sin boendesituation och känner inte att de har möjlighet att påverka. Det visar Ungdomsstyrelsens nya rapport.​

​På onsdagen presenterades Ungdomsstyrelsens återkommande rapport om ungas attityder och värderingar. Rapporten tar upp en rad områden i samhället, som arbete, hälsa, utbildning och boende.

Annons
Och unga är i högre grad missnöjda med sin bostad än äldre, enligt rapporten.
I åldersgruppen 16-19 år, då de flesta bor kvar hemma hos föräldrarna, är 70 procent av de tillfrågade nöjda med sin bostad.
För unga i åldern 20-24 år, det vill säga den ålder då de flesta flyttat hemifrån, har siffran sjunkit till 56 procent, visar rapporten. Bland personer i åldern 35-74 år är 82 procent nöjda med sin bostad.
 
Minst nöjda med sin bostad är unga som är arbetslösa.
När det gäller inflytande över sin boendesituation tycker endast 33 procent av de yngsta i undersökningen att de har inflytande. Motsvarande siffra för personer i åldern 55-74 år är 81 procent.
Rapporten visar även att en tredjedel av de tillfrågade i åldern 16-29 år tror att de kommer att flytta från sin hemort inom de närmsta åren. Skälen är främst studier, jobb och en vilja att prova på något nytt.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Unga: En app kan göra det kul Full fart på Hallsta Summer Camp Bolagen hjälper unga hyra lägenhet med rabatt Unga sommarjobbar hos Hyresgästföreningen Killarna blir kvar längre hemma hos mamma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.