HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Full fart på Hallsta Summer Camp

Hallstahammar Det var liv och rörelse på Hallstahems multisportarena när bostadsbolaget ordnade Summer Camp för barn mellan 7 och 14 år under sommarlovets sista vecka.

På planen spelade barn fotboll medan andra brottades och lekte på en matta som var utlagd på gräset. Hallstahammars kommunpolis Per Ersgård var på plats för att berätta om sitt jobb och visa upp polisbilen för alla som var intresserade. Daglägret pågick tisdag, onsdag och torsdag i förra veckan, anordnades för andra året i rad och kostar ingenting att vara med på. Multisportarenan ligger mitt i ett bostadsområde, mellan Trädgårdsgatan och Tunalundsvägen och invigdes förra sommaren.

– Vi vill ge ungdomarna i Hallstahammar chansen att prova på roliga sporter. Många här i bostadsområdet har inte möjlighet att åka bort på semester, säger Lina Andersson, marknads- och kommunikationschef på Hallstahem.

Läs ocksåTröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljenShabane sover i köket med sitt yngsta barn. Hennes man och deras två döttrar delar sovrummet. Lägenheten i Trollhättan är på två rum och kök. "Vi behöver något större", säger Shabane.

Barnen fick även chansen att prova på innebandy, basket, pingis, kampsport och ponnyridning.

–  Vi kommer ofta hit, för att öka mångkulturaliteten. Det enda jag saknar är ett utegym där de vuxna kan vara lite aktiva och titta till sina barn. Det saknas vuxna här, säger Tobias Holmgren som är på plats med sina två barn Arvid och Signe.

Förra sommaren hörde en hel del hyresgäster av sig till Hallstahem med klagomål på nattligt och högljutt bollspel. Men i år är stämningen på anläggningen lugnare. Bostadsbolaget har bara fått in ett klagomål, från en förbipasserande kvinna som fått en boll i huvudet.

Läs ocksåElbil inte ett alternativ för alla – här saknas det laddstolpar

Summer Camp arrangeras av det kommunala bostadsbolaget Hallstahem i samarbete med Schysst framtid och föreningarna IBK Hallsta, Hallstahammars Brottningsklubb och HSK Fotboll.

Läs också Här är högsta temperaturen du behöver stå ut med inomhus Explosion av förrådsinbrott under pandemin – här är de värst drabbade kommunerna Reste på semester istället för att betala hyran – hotas av vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.