Annons

Unga sommarjobbar hos Hyresgästföreningen

Nyheter Hyresgästföreningen i Stockholm ska anställa ungdomar som ska sommarjobba. De ska ta reda på vad som ska få unga att engagera sig i föreningen och bostadsfrågan.
Foto: Wikipedia
Bostadsområdet Årstafältet i södra Stockholm.

Den 20 april, alltså nu på fredag, är sista ansökningsdag. Redan har omkring 70 unga sökt de 15 tjänsterna, enligt Anna-Karin Glanberg, enhetschef på Hyresgästföreningen. Sommarjobbarna ska under sex timmar om dagen, tre veckor i juli, utforska vilka frågeställningar som är viktiga för unga boende i hyresrätt och vad som kan göra att fler unga vill engagera sig i Hyresgästföreningen.

Ungdomarna ska vara 16-19 år och bo i hyresrätt men det finns inget krav på medlemskap i föreningen. Genom studiebesök, samtal med boende i liknande ålder, föreläsningar och workshops ta fram en kortare rapport om med rekommendationer om hur Hyresgästföreningen ska kunna engagera fler unga. Rapporten kommer att vara i form av kortare videofilmer.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi kommer gå ut brett och planerar att vara verksamma i många bostadsområden i Stockholms län, säger Anna-Karin Glanberg.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.