Annons

Uppsagd på grund av illaluktande lägenhet

Landskrona ​En 67-årig kvinna i Landskrona har blivit uppsagd på grund av att hon misskött sin lägenhet. Lukten från lägenheten stör grannarna.

​Det var i oktober förra året, vid ett rutinbesök, som misären i pensionärens lägenhet upptäcktes. Den privata värden krävde då att kvinnan skulle städa bostaden.

Vid ett kontrollbesök i januari i år konstaterade fastighetsägaren att situationen i kvinnans lägenhet var betydligt bättre. Men efter det rasade allt igen. Grannar i fastigheten hörde av sig till värden på grund av att det luktade illa i hela fastigheten. Trots varningar röjde kvinnan inte upp i sin lägenhet.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresvärden valde då att säga upp hyresgästen som har bott i lägenheten i tio år. Eftersom kvinnan inte flyttar självmant ska hyresnämnden ta ställning till om den illaluktande lägenheten är skäl nog till en uppsägning. Förhandlingar i nämnden sker den 12 oktober.

Annons
Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.