Annons

Utpekad värd kräver föreningen på pengar

Nyheter Jim Köhler, ägare till Lina Fastigheter i Luleå, kräver Hyresgästföreningen på pengar. Anledningen är att han nyligen utsågs till en av Sveriges värsta värdar.​
Det var förra året som Jim Köhler vid en förlikning gick med på att betala tillbaka drygt 28 000 kronor till två hyresgäster. Anledningen var att han tagit ut för mycket i hyra, ett ärende som pågått i flera år.
 
Nu kräver Jim Köhler tillbaka pengarna. I ett brev adresserat till Hyresgästföreningens förhandlingschef i Norrland, Sten Fors, kräver han att pengarna betalas ut senast 1 mars 2011.
 
Anledningen är att Jim Köhler nyligen utsågs till en av Sveriges värsta hyresvärdar. Bakgrunden var den aktuella tvisten där han även krävde att få flytta in hos de kvinnliga hyresgästerna.
 
Jim Köhler säger sig nu vara besviken på Hyresgästföreningens agerande och blev chockad av utnämningen som en av Sveriges värsta värdar.
 
– Jag trodde att det var slut på den här historien i och med förlikningen. Jag vill nu ha tillbaka pengarna som jag betalat till de här två tjejerna. Jag bryr mig inte om det är föreningen eller hyresgästerna som betalar, säger Jim Köhler och fortsätter:
 
– Hyresgästföreningen har inte levt upp till överenskommelsen och jag känner mig lurad.
 
Tolkade du förlikningen som att Hyresgästföreningen eller hyresgästerna aldrig skulle få prata om ärendet igen?
 
– Ja, så tolkade jag det.
 
Vad gör du om du inte får några pengar av föreningen?
– Det vet jag inte. Jag har så mycket att göra, men jag hoppas ju att de betalar tillbaka. Då drar jag ett streck över allt som har hänt för jag vill ju inte hålla på och bråka med Hyresgästföreningen.
 
Magnus Söderlind är jurist på Hyresgästföreningen och den som handlagt det aktuella ärendet.
 
– Vi kommer absolut inte att betala några pengar och Jim Köhler har uppenbarligen missuppfattat saken. Hyresgästföreningen har inte erhållit några pengar, det är hyresgästerna, så vi kan inte betala tillbaka något. Vill han gå vidare med ärendet får han vända sig till tingsrätten.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Värdarna som är sämst i landet Video: Fastigheterna förfaller när ägaren håller sig undan Svartlistad värd dras inför hyresnämnden Nu fungerar allting igen efter tvångsförvaltningen Gun är tryggare när huset är sålt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.