HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Svartlistad värd dras inför hyresnämnden

Torshälla Rutten tröskel, läckande element och lös toalettstol. Det är några av alla bristerna som en hyresgäst hos svartlistade Dyberg Fastigheter i Torshälla vill få åtgärdade.

Hyresgästen har bott i lägenheten sedan 2012. I lägenheten finns brister som hyresgästen förgäves försökt få Dyberg Fastigheter att åtgärda. Eftersom ingenting hänt vänder han sig i stället till hyresnämnden med en ansökan om åtgärdsföreläggande. Den 22 juni möts parterna i hyresnämnden, som håller sitt sammanträde i Eskilstuna tingsrätts lokaler.

Det är en lång rad brister som räknas upp i ansökan till hyresnämnden, som lämnades in i mitten på april. Balkongdörrens tröskel i sovrummet och fönsterkarmen i badrummet är ruttna, det droppar vatten från elementet i köket, kranar i kök och dusch läcker, toalettstolen sitter löst, i ett av sovrummen går elementets värme inte att reglera, i badrumskaklet finns håligheter där insekter bor och det är återkommande stopp i avloppet i badrummet. Med mera.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Hyresgästen kräver att vissa av bristerna ska vara åtgärdade inom en vecka efter hyresnämndens beslut, medan hyresvärden ska få en månad på sig att fixa andra, mindre akuta, problem.

I mars besiktigade Hyresgästföreningen den aktuella lägenheten och konstaterade att den är i dåligt skick.

Annons

Dyberg Fastigheter har tidigare gjort sig kända för att missköta sina fastigheter. 2013 och 2015 hamnade de på Hem & Hyras svarta lista. Läs mer om det här och här.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Läs även:

Miljökontoret sätter press på värsta värden 

Annons

Lösa hundar skrämmer hyresgäster

Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka
Fakta: Dyberg Fastigheter

Dyberg Fastigheter har hyreslägenheter i Bettna, Köping, Sparreholm, Stockholm och Torshälla.

Läs också Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.