Annons

Vanvårdad lägenhet stank avföring

Kristianstad Värden skulle laga en toalett och möttes av ett smutsigt badrum, ett avstängt kylskåp med gammal mat och en diskbänk full med matrester och disk. Nu vill värden säga upp hyresgästerna och tar fallet till hyresnämnden.
Foto: Privat
Enligt värden ska även sovrum och hall vara kraftigt nedsmutsat.

Hyresgästerna har hyrt två rum och kök sedan 2014 av en privat värd i Kristianstad. I januari kontaktades värden då det blivit stopp i hyresgästernas toalett. Enligt värden var lägenheten kraftigt vanvårdad vilket han upplyste hyresgästerna om. I maj hade hyresgästerna ingen ström och värden gjorde ett nytt besök. Denna gång stank lägenheten avföring. Kylskåpet var fullt med matrester och diskbänken hade högar med gammal disk. Badrummet var kraftigt nedsmutsat med bland annat avföring på vitvaror och golv.

Hyresgästerna fick ett varningsbrev med uppmaning att städa och återställa lägenheten i ett normalt skick. Den 30 maj genomfördes en besiktning av lägenheten, men enligt värden hade inga förändringar gjorts, varpå hyresavtalet sades upp med avflyttning den 1 september. Orsaken till lägenhetens misskötsel är okänd men socialtjänsten är inkopplad. I slutet av augusti avgörs fallet i hyresnämnden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.