Annons

Vanvårdad lägenhet stank avföring

Kristianstad Värden skulle laga en toalett och möttes av ett smutsigt badrum, ett avstängt kylskåp med gammal mat och en diskbänk full med matrester och disk. Nu vill värden säga upp hyresgästerna och tar fallet till hyresnämnden.
Foto: Privat
Enligt värden ska även sovrum och hall vara kraftigt nedsmutsat.

Hyresgästerna har hyrt två rum och kök sedan 2014 av en privat värd i Kristianstad. I januari kontaktades värden då det blivit stopp i hyresgästernas toalett. Enligt värden var lägenheten kraftigt vanvårdad vilket han upplyste hyresgästerna om. I maj hade hyresgästerna ingen ström och värden gjorde ett nytt besök. Denna gång stank lägenheten avföring. Kylskåpet var fullt med matrester och diskbänken hade högar med gammal disk. Badrummet var kraftigt nedsmutsat med bland annat avföring på vitvaror och golv.

Hyresgästerna fick ett varningsbrev med uppmaning att städa och återställa lägenheten i ett normalt skick. Den 30 maj genomfördes en besiktning av lägenheten, men enligt värden hade inga förändringar gjorts, varpå hyresavtalet sades upp med avflyttning den 1 september. Orsaken till lägenhetens misskötsel är okänd men socialtjänsten är inkopplad. I slutet av augusti avgörs fallet i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.