Annons

Victoria park vill vräka hyresgäst

Malmö Hyresvärden Victoria Park menar att mannen hyr ut lägenheten i andra hand utan tillstånd. Nu hotas den 42-årige hyresgästen på Ramels väg i Malmö av uppsägning.

Enligt Victoria Park är mannen sedan september inte längre folkbokförd på adressen utan på en annan adress i Rosengård. Och i lägenheten är två andra personer folkbokförda sedan slutet av maj. När bolaget i oktober upptäckte detta skrev man ett brev till mannen och uppmanade honom att omgående flytta tillbaka till lägenheten och upphöra med andrahandsuthyrningen.

Mannen har svarat att det inte är fråga om någon andrahandshyrning. Det är hans fru och barn som bor kvar i lägenheten och skälet till att han själv inte bor kvar på adressen är att han blivit osams med sin fru men han hoppas kunna återvända så småningom. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Victoria Park ställer sig dock kallsinning till den förklaringen. I bolagets ansökan till hyresnämnden om att mannen ska sägas upp skriver bolaget att mannen ”lämnat alternativa förklaringar till boendesituationen vilka inte kan verifieras.” 

Annons
Läs också Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning Hovrätten river upp beslut: hyresgäst vräks efter sexhandel Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.