HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Villaägares söner använde trean i city som partyvåning

Göteborg Lägenheten i centrala Göteborg användes som partyvåning, till grannarnas stora förtret. Mannen med kontraktet har egen villa och lät sönerna härja fritt. Till slut blev en högljudd januarifest droppen.
Foto: Pixabay

Det yviga festandet på en attraktiv adress i Göteborgs absoluta centrum har pågått i flera år. Huset är äldre, och mycket lyhört.

På lägenhetskontraktet står en man som även äger en villa i ett av stadens finare områden. Själv hävdar han att trean i city är hans verkliga bostad. Han är också folkbokförd där.

Läs ocksåSen hyra är värre än knarkodlingCollage, cannabisodling i en hyreslägenhet samt en person som öppnar en tom plånbok.

Men enligt hyresvärden är det mannens söner som fritt har fått använda lägenheten. De har haft högljudda fester där grannarna fått stå ut med gap, skrik och bankningar. Folk ska också ha rökt cannabis i lägenheten. Festandet har pågått återkommande under flera års tid.

En torsdagsnatt förra sommaren var det fest till halv sex på morgonen. Grannarna kunde inte sova, och en av dem tvingades stanna hemma från jobbet dagen efter. Värden vittnar om fimpar i trapphuset och ölburkar nedanför lägenhetsfönstret. Stora blomkrukor på gården hade flyttats omkring, en stod i vägen för porten.

När värden ringde på var det först ingen som öppnade. Hyresvärden ropade in genom ett öppet fönster, och fick till slut en av sönerna till dörren. För detta har pappan polisanmält hyresvärden för hemfridsbrott. Anmälan lades sedermera ned.

Läs ocksåKontrakten räddade för tre uppsagda hyresgäster

En adventshelg förra året skruvades störningarna upp. Det ska ha luktat starkt av cannabisrök från lägenheten, och polisen kallades dit. En av sönerna fick följa med till stationen. När han kom tillbaka ska han ha skrikit och bankat i väggar och tak.

Ett grannpar tyckte att det var så störande och obehagligt att de valde att lämna hemmet för natten. När de kom tillbaka startade skrikandet och bankandet igen. Grannarna blev rädda och ringde polisen. Eftersom ingen patrull kunde komma dit bestämde de sig för att lämna huset på nytt.

Strax före jul krävde hyresvärden rättelse av pappan som står på kontraktet. Ändå var det en ny fest i januari, bara några veckor senare. Den ska ha pågått från sen eftermiddag till tvåtiden på natten.

Läs ocksåSkolpersonal och fotbollstränare ska rädda familjens lägenhet

Sedan dess har den sparsamt möblerade lägenheten stått mer eller mindre tom. Post har legat utanför ytterdörren i flera dagar, och varken mannen eller sönerna har synts till.

Värden har redan tidigare försökt säga upp mannen, eftersom värden inte anser att han bor där. Då har hyresnämnden sagt nej. Men nu är läget ett annat.

Att röka cannabis i sitt hem är i sig inte grund för uppsägning, konstaterar hyresnämnden. Däremot tror nämnden på vittnesmålen om störningar överlag.

Hyresvärden har skickat sms till mannen om att det förekommit högljudda fester i hans lägenhet. Det räknas inte som formella rättelseanmaningar.

Men en sådan kom alltså vid juletid förra året, och januaripartyt blev droppen. Då hade mannen haft alla chanser att stoppa festandet, anser hyresnämnden.

Det hjälper inte att pappan nekar till att festandet varit så omfattande som värden påstår, och att han förnekar att han varit hotfull mot värden och grannarna.

Hyresnämnden ger värden rätt att riva kontraktet. Men än är inte sista ordet sagt. Beslutet är överklagat till hovrätten.

UPPDATERING: Hyresgästen valde senare att dra tillbaka sitt överklagande. Hyresnämndens beslut har därmed vunnit laga kraft.

Läs också På boskolan får Muhammad lära sig om sopor och tvättstugan Anmälde grannar för störningar och barnmisshandel – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.