Annons

Ville få sänkt hyra – blev uppsagd

Värnamo En hyresgäst i Värnamo vände sig till Hyresgästföreningen för att få sin hyra sänkt. Då kontrade hyresvärden med att säga upp hyreskontraktet. I nästa vecka möts parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen bor i mindre privat fastighet med fyra lägenheter i Värnamo. Hon hyr en etta med kök på 22 kvadratmeter och betalar 2 900 kronor i månadshyra.

Hyresgästen tyckte att det verkade lite väl mycket och vände sig till Hyresgästföreningen som gjorde en jämförelse och en värdering till att 2 350 kronor i månaden var mera rimligt. Men det gick inte värden med på.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det skiljer ungefär 500 kronor mellan oss och värden, men sedan får vi se vilken bedömning hyresnämnden gör. Men jag anser att den ska ligga enligt vår bedömning, säger Pieter Dahlström, hyresförhandlare för Hyresgästföreningen.

Annons

När diskussionen om hyran startade, kontrade värden med att säga upp hyresgästen. Hyresvärden menar bland annat att hyresgästen inte sköter sina åtaganden exempelvis när det gäller att frosta av frysen, sortering av sopor och att främmande personer släpps in.

– Uppsägningen kom lite som ett svar på posten. Men någon konkret grund för uppsägning finns inte, säger Katarina Fredriksson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Förutom hyran tas även uppsägningen upp för bedömning av hyresnämnden när parterna möts i nämnden nästa vecka. Vi har utan framgång sökt hyresvärden.

Läs också Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.