Annons

Ville få sänkt hyra – blev uppsagd

Värnamo En hyresgäst i Värnamo vände sig till Hyresgästföreningen för att få sin hyra sänkt. Då kontrade hyresvärden med att säga upp hyreskontraktet. I nästa vecka möts parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen bor i mindre privat fastighet med fyra lägenheter i Värnamo. Hon hyr en etta med kök på 22 kvadratmeter och betalar 2 900 kronor i månadshyra.

Hyresgästen tyckte att det verkade lite väl mycket och vände sig till Hyresgästföreningen som gjorde en jämförelse och en värdering till att 2 350 kronor i månaden var mera rimligt. Men det gick inte värden med på.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det skiljer ungefär 500 kronor mellan oss och värden, men sedan får vi se vilken bedömning hyresnämnden gör. Men jag anser att den ska ligga enligt vår bedömning, säger Pieter Dahlström, hyresförhandlare för Hyresgästföreningen.

Annons

När diskussionen om hyran startade, kontrade värden med att säga upp hyresgästen. Hyresvärden menar bland annat att hyresgästen inte sköter sina åtaganden exempelvis när det gäller att frosta av frysen, sortering av sopor och att främmande personer släpps in.

– Uppsägningen kom lite som ett svar på posten. Men någon konkret grund för uppsägning finns inte, säger Katarina Fredriksson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Förutom hyran tas även uppsägningen upp för bedömning av hyresnämnden när parterna möts i nämnden nästa vecka. Vi har utan framgång sökt hyresvärden.

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.