HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vimmerby väntar ännu på ny hyra

Vimmerby I mitten av december strandade Vimarhem och Hyresgästföreningen förhandlingarna om hyran. Parterna väntar ännu på besked från Hyresmarknadsmarknadskommittén.

Efter strandningen kommer den nya hyran att bestämmas av Hyresmarknadskommittén, HMK, som tittar på parternas argument innan de meddelar sitt beslut.

Vimarhem hade yrkat på 3,07 procents hyreshöjning från 1 januari. Det tyckte Hyresgästföreningen var alldeles för högt. Men det tyckte däremot inte Vimarhems vd Jan Erixon:

Annons
Läs ocksåSveriges största hyresuppgörelse strandar

– Vi måste tänka på firman. Vi har lagt en seriös snäll kalkyl och förväntar oss att det är det som gäller. Firman behöver det med underhåll och avskrivningar med mera, med mera, sa han till Hem & Hyra i december.

HMK sammanträder nästa gång om två veckor. Efter det kan kanske parterna hoppas på ett beslut.

Annons
Läs också Segdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procent "Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningar Hyresförhandlingarna har strandat i Vänersborg Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.