HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vräkning kan bli dyr för Göingebo

Östra Göinge 22-åringen har inte bara vräkts nu kan han åka på en saftig räkning också, bland annat för ommålning av lägenheten.
Foto: Gry Ellebjerg

Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge har stämt den 22-årige hyresgästen vid Kristianstad tingsrätt. De vill ha 27 000 kronor av mannen som de enligt handlingarna har försökt att dra in men misslyckats.

Enligt stämningsansökan vill bostadsbolaget ha pengar för tre hyror som mannen inte har betalat, en nota på 1 200 kronor för att störningsjouren har ryckt ut till lägenheten, transportkostnader i samband med själva vräkningen och nära 12 000 kronor för renovering av den aktuella bostaden. Enligt värden har den efter vräkningen målats, lagats och städats. Ett lås har bytts ut och tv-box och fjärrkontroll saknas.

Läs också"House of Beatrice" ‒ ett rum för kvinnor i Kristianstad

22-åringen, som blev avhyst redan på hösten 2017, har inte ännu inte yttrat sig i ärendet. Inget förhandlingsdatum är satt. Yttrar han sig inte, eller inte kommer till förhandlingen kan dom ändå meddelas i en så kallas tredskodom.

Läs också Brun lägenhet kan bli dyrt för hyresgäst i Malmö Efter Vänersborgsvräkning - Nu agerar Hyresgästföreningen Kattkiss i hela lägenheten - hyresgäst stäms på närmare halv miljon Barnfamilj vräks i Varberg efter år av sena hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.