Annons

Webbsatsning fördyras och försenas

Nyheter Hyresgästföreningens webbsatsning blir fördyrad och försenad. Slutnotan väntas i dagsläget landa på närmare 16 miljoner kronor.​
Förra året uppskattades att de nya webbplatserna för Hyresgästföreningen, Hem & Hyra och intranätet för förtroendevalda och anställda sammanlagt skulle kosta 9,5 miljoner kronor. I dag är prislappen en helt annan. Vid senaste förbundsstyrelsens senaste möte beslutades att investeringsramen ska revideras till 15,7 miljoner kronor.
– För ett år sedan gjorde vi en grov uppskattning. Nu har vi kravspecifikationer och offerter klara för oss. Vi vet vad licenskostnader, byggande av webbplatsen och utbildning kommer att kosta, och vad slutnotan kommer att landa på, säger Jesper Nilsson, kommunikationschef på Hyresgästföreningen. 
Finns det risk för att kostnaden kommer att stiga ytterligare?
– Nej.
Var tas pengarna ifrån?
– Från Hyresgästföreningens projektreserv. Kostnaden fördelas över en femårsperiod.
Samtidigt dras projektet med en försening. Ursprungsplanen var att den nya webben skulle vara klar till årsskiftet. Det nya datumet är senast sista mars.
– Förseningen beror bland annat på att det företag som vi skulle anlita för att bygga den tekniska plattformen gick i konkurs före sommaren.
Även om 16 miljoner kronor är mycket pengar är Jesper Nilsson är övertygad om att satsningen är nödvändig.
– Ingen av dagens webbplatser är bra. Det är svårt för medlemmarna att hitta och den som söker på Google får inte upp vår information på träfflistan.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.