Mitt Albys nya vd Stefan Dahlbo växte upp i hyresrätt.

Mitt Albys nya vd vill bygga bostadsrätter

Bygga hyresrätter och bostadsrätter och sjösätta ett stort konstprojekt på Albyberget. Mitt Albys nya vd Stefan Dahlbo, med en månadslön på 130 000 kronor, har planer för bolaget.
2 januari 2017 kl 11:26 Text: Kenneth Samuelsson

Nästa år kommer hyresgästerna på Albyberget att mötas av en förändring i utomhusmiljön lovar Stefan Dahlbo, ny koncernchef för bolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB, där bostadsbolaget Mitt Alby ingår. Bolaget ska tillsammans med hyresgäster, Boverket och konstnärer starta ett konstprojekt på berget.

– Det kan handla om färgsättning, hur vi kan göra utomhusbelysningen mer konstnärlig eller kanske skapa sittgrupper som blir mötesplatser, säger han.

Han tar över jobbet efter Mattias Tegefjord, som redan startat projekt där lägenheternas avloppsrör ska relinas och vattenrör bytas ut, som Hem & Hyra skrivit om tidigare.

– Mycket av arbetet handlar om att förvalta området och lägenheterna. Sedan ska vi renovera tvättstugor och trappuppgångar.

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB marknadsför sig som ett socialt ansvarstagande bolag och när lägenheterna såldes av Botkyrkabyggen så ingick ett avtal där Mitt Alby ska satsa en miljon kronor per år på projekt som ska gynna hyresgästerna.

– Vi har till exempel bidragit till att starta en cricketklubb i Alby som är jättepopulär. Jag vill jobba nära kommunen och skolan och är imponerad av den kraft som finns hos hyresgästerna i Alby, säger han

Ni har ombildat en del lägenheter, ska det fortsätta?

– Ja, enligt avtalet med Botkyrka kommun ska vi ha som mål att ombilda tio procent av beståndet, 130 lägenheter, så det kommer vi att fortsätta med. Intresset är stort för att köpa, säger han.

Vad har ni för ambitioner för koncernen när det gäller bostadsbyggande?

– Vi vill växa, först och främst i Botkyrka och södra Stockholm men på sikt i hela landet. På Albyberget vill vi bygga en mix av hyresrätter och bostadsrätter. Precis som vi vill ha en blandning av renoverade och orenoverade lägenheter

Stefan Dahlbo var tidigare vd och ordförande i HQ Bank, som utreddes av Ekobrottsmyndigheten, i en rättegång där han åtalades för bokföringsbrott och grovt svindleri friades dock Stefan Dahlbo. Han har även en bakgrund som VD och vice VD i Investmentbolaget Öresund AB.

Vad har du för erfarenhet av att förvalta lägenheter?

– Egentligen ingen egen direkt erfarenhet, men jag har erfarenhet från fastighetsbolag som Fabege, Wihlborg, Profi och Klövern. Jag är uppväxt i Helsingborg där min far förvaltade hyreslägenheter, bland annat det område som jag växte upp i.

Kenneth Samuelsson
Lokalredaktör
010-4592036
070-3016002
Ämnen:
Publicerad: 2 januari 2017 kl 11:26
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.