Annons

”Jag hoppas det inte blir sämre med D.Carnegie”

Botkyrka Flera frågetecken och en del oro för att det ska bli sämre. Hem & Hyra har pratat med hyresgästerna på Albyberget som snart får D.Carnegie som hyresvärd.
Foto: Kenneth Samuelsson
Leif Bodell, Ingrid Oldin, Marianne Åslund och Margrit Nilsson hoppas det inte blir sämre med en ny hyresvärd.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Mitt Alby säljer sina nästan 1300 lägenheter på Alby berget till D.Carnegie. Kritiken från bland annat Vänsterpartiet var hård när det visade sig att Mitt Albys löften om att vara en långsiktig ägare innebar att de sålde efter fem år, och tjänade nästan en miljard.

Bland pensionärerna på Advokatbacken högst upp på Albyberget är åsikterna om den nya ägaren lite olika. De sitter i solen utanför det som de kallar för Albys finaste hus ”Alby hills”.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ingrid Oldin har varit nöjd med Mitt Alby, som bland annat bjudit på ett bra julbord varje jul, men gillar inte att bolaget sade att de skulle vara långsiktiga och sedan säljer efter fem år.
– Det känns för jäkligt, säger hon.

Annons

Men varken hon eller Marianne Åslund har någon egentlig åsikt om den nya ägaren D. Carnegie eftersom bolaget inte tagit över än.
– Jag säger varken bu eller bä men jag hoppas det blir bättre säger Ingrid Oldin och tillägger att hon är 75 år och inte bryr sig så mycket längre.

Leif Bodell har låtit sonen googla på den nya ägaren och är inte helt nöjd med vad de hittade.
– De har ju inte det bästa ryktet och det skapar lite oro. Sedan ägs de av riskkapitalister och jag är orolig att de säljer igen om några år.

Annons
Läs ocksåD. Carnegie köper 1 274 lägenheter på Albyberget

Han tycker att det var fel av Botkyrkabyggen att sälja från början, vilket i förlängningen innebar att Mitt Alby nu gör en rejäl vinst när de säljer igen.
– Att priserna skulle gå upp borde man ha anat, tycker jag.

Läs också "Jag är jättebesviken över att Mitt Alby säljer" Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.