Annons

Allt färre vill bo på korridor i Lund

Lund ​Fler studenter väljer bort korridorsrum. Och över lag har efterfrågan på alla typer av studentboende minskat de senaste åren. Men nu planerar AF bostäder ändå att bygga nytt.

​ År 2010 kan ett nytt studentboende med 60-70 lägenheter stå klart intill Magasinet, på Spolegatan/Kung Oskars väg i Lund – om AF bostäder får som de vill. En bortglömd byggrätt från 1931 ligger till grund för planerna som ska resultera i pentryrum med en årshyra på 35 000 – 37 000 kronor.

Annons
 
– Att idag bygga med den hyresnivån tycker nog många är omöjligt och det kommer att bli en tuff match, men vi kastar oss ut och ser om vi klarar det, säger Rolf Svensson, vd för AF bostäder.
 
När det ska byggas för studenter är det lägenheter eller pentryrum som gäller. I Lund är det 16-17 månaders kö för en studentlägenhet, motsvarande tid för ett korridorsrum är 4,5 månad.
 
– Kötiderna är väldigt korta till korridorsrum och nedgången över tid är tydlig. Färre studieplatser och ökat utbud är några förklaringar, säger Rolf Svensson.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.