Annons

Betalade 5 600 kronor för 18 kvadratmeter

Malmö En hyresgäst i Malmö kräver tillbaka överhyra på 16 500 kronor via hyresnämnden.
Foto: Kristina Wahlgren

Hyresgästen flyttade in i det lilla rummet på 18 kvadratmeter förra sommaren och bodde kvar i ett halvår. Efter att hon flyttade ut insåg hyresgästen att hyran nog varit i högsta laget. För rummet har hon betalat 5 600 kronor i månaden. Hyreslägenheten är på totalt 150 kvadratmeter och hyran för hela lägenheten är på drygt 11 000 kronor i månaden, vilket innebär att den inneboende hyresgästen betalat mer än hälften av den totala månadshyran.

Hon har haft tillgång till kök och badrum och lägenheten har varit möblerad, därför menar hyresgästen att en mer skälig hyra borde varit 2 300 kronor i månaden. Hyresgästen har nu vänt sig till hyresnämnden med ett krav på att få tillbaka inbetalad överhyra på sammanlagt 16 500 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.