Annons

Bofast halverar utgivningen

Nyheter Sabos tidning Bofast blir medlemstidning med kommunikationschefen som ytterst ansvarig. Det innebär en halverad utgivningstakt – och tre gånger så stor upplaga.

Som Hem & Hyra rapporterat tidigare så har framtiden för Sabos tidning Bofast varit oviss. Vid årsskiftet slutade tidningens chefredaktör Christian Lacotte. Detta efter att Sabo, de allmännyttiga bostadsbolagens branschorganisation, beslutat att tidningen fortsättningsvis ska ingå i kommunikationsavdelningen .

Nu har Sabos styrelse fattat beslut som stakar ut framtiden – åtminstone till viss del. Utgivningstakten kommer från och med 2017 att halveras från åtta nummer per år till fyra. Sabos kommunikationschef Nina Rådström kommer att vara ytterst ansvarig. Samtidigt så kommer tidningen att ingå i medlemsavgiften och gå ut till alla anställda och styrelseledamöter i de 302 medlemsföretagen. Det innebär en tre gånger så stor upplaga till omkring 13 000 exemplar.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Till skillnad från exempelvis Hem & Hyra så har Bofast ända sedan starten 1983 haft en prenumererad upplaga. Det har på senare år inneburit att många allmännyttor nöjt sig med något exemplar till fikarummet och till ledningen.

Hur tidningens innehåll kommer att påverkas och om den kommer att fortsätta heta Bofast är ännu inte bestämt.

Annons

– Det känns att bra att vi får en stabilitet och vet mer om framtiden, och att upplagan blir högre så att fler inom målgruppen kommer att få läsa tidningen, säger Anita Snis, tf chefredaktör som jobbat på tidningen sedan 1988.

Läs ocksåCirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen prisCirkusparken på Nordost i Gävle.

Hur tidningen kommer att skilja sig från i dag vet inte Anita Snis. Inte heller om den halverade utgivningstakten för papperstidningen kommer att innebära tätare publiceringar på Bofasts webbplats.

– Det kommer vi tillsammans med kommunikationsavdelningen att jobba fram under hösten.

Annons

Förutom Anita Snis kommer även Helene Ahlberg, reporter och redaktör på tidningen sedan 1995, att följa med under kommunikationsparaplyet. Tidningens art director/fotograferande journalist, kommer att lämna tidningen, eftersom Sabo bedömer att det redan finns formgivarkapacitet att producera den nya tidningen.

Läs ocksåKartläggning: Så blev hyrorna där du bor - jämför med grannen
Läs också Hyresvärdar samlas i klimatkamp Bostadsbolag snabba med inkassokrav Investeringsstöd kan rädda tusentals hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.