HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Drogpåverkad hyresgäst får bo kvar

Skåne Socialtjänsten sade upp sin hyresgäst efter att hen ska ha varit drogpåverkad och uppträtt hotfullt. Parternas möte i hyresnämnden resulterade i att hyresgästen får bo kvar.
Foto: Pixabay

Hem & Hyra har tidigare skrivit om en hyresgäst som hyr två rum och kök av socialtjänsten på en ort i Skåne. Boendet är ett träningsboende och kan sägas upp med en veckas varsel. Ett krav för att hyra lägenheten är att hyresgästen och hens gäster är drogfria.

Vid ett av socialtjänsten besök uppfattade personalen att hyresgästen var både hotfull och drogpåverkad. Polisen som vid samma tillfälle gjorde en husrannsakan hittade heroin i lägenheten. Då hyresgästen redan fått en varning sade socialtjänsten upp kontraktet men hyresgästen vägrade att flytta.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Då parterna möttes i hyresnämnden lovade hyresgästen att sköta sig och följa uthyrningsreglerna. Parterna kom överens om att hyresgästen får bo kvar och att avtalet förlängs med en månad i taget om hyresgästen inte säger upp kontraktet.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.