Annons

Drogpåverkad hyresgäst får bo kvar

Skåne Socialtjänsten sade upp sin hyresgäst efter att hen ska ha varit drogpåverkad och uppträtt hotfullt. Parternas möte i hyresnämnden resulterade i att hyresgästen får bo kvar.
Foto: Pixabay

Hem & Hyra har tidigare skrivit om en hyresgäst som hyr två rum och kök av socialtjänsten på en ort i Skåne. Boendet är ett träningsboende och kan sägas upp med en veckas varsel. Ett krav för att hyra lägenheten är att hyresgästen och hens gäster är drogfria.

Vid ett av socialtjänsten besök uppfattade personalen att hyresgästen var både hotfull och drogpåverkad. Polisen som vid samma tillfälle gjorde en husrannsakan hittade heroin i lägenheten. Då hyresgästen redan fått en varning sade socialtjänsten upp kontraktet men hyresgästen vägrade att flytta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Då parterna möttes i hyresnämnden lovade hyresgästen att sköta sig och följa uthyrningsreglerna. Parterna kom överens om att hyresgästen får bo kvar och att avtalet förlängs med en månad i taget om hyresgästen inte säger upp kontraktet.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.