HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst måste flytta på grund av droger

Skåne Socialtjänsten på en ort i Skåne säger upp sin hyresgäst med en veckas varsel. Orsaken är att hyresgästen ska ha varit drogpåverkad och uppträtt hotfullt.

En hyresgäst hyr två rum och kök på 46 kvadratmeter av socialtjänsten. Boendet är ett så kallat träningsboende som kan sägas upp med en veckas varsel. Ett av kraven för att hyra lägenheten är att hyresgästen och hens besökare är drogfria.

När hyresgästen kontaktade socialtjänsten för att få hjälp med en besökare som bedömdes vara självmordsbenägen fick hen rådet att tillkalla polis. När polisen kom var besökaren borta. Vid en husrannsakan hittade polisen heroin i lägenheten. Personalen från socialtjänsten, som också var med, uppfattade hyresgästen märkbart påverkad och när hen uppträdde hotfullt lämnade de lägenheten. Hyresgästen har sedan tidigare blivit varnad för att ha haft för många besökare i sitt hem som stört andra hyresgäster. Socialtjänsten sa upp hyresgästen till den 22 september.

Läs ocksåLandets näst högsta hyresyrkande kommer från Vårgårda Bostäder

I ett brev motstrider hyresgästen socialtjänstens uppsägning och vädjar om att hen och hunden får bo kvar: ”Jag gör nya framsteg hela tiden och mitt boende har varit min trygga bas där jag utgått ifrån. Min hund är vid mina svaga stunder den som ger mig styrka och har gett mig ett annat kontaktnät. Ett boende är grunden för att kunna ha min hund och fortsätta min behandling. Jag ångrar att jag släppt in mannen i min lägenhet men jag har väldigt svårt att säga nej och sätta gränser. Detta jobbar jag med i behandlingen.”

Hyresgästen har inte flyttat och socialtjänsten har tagit ärendet till hyresnämnden. Ett sammanträdesdatum har ännu inte fastställts.

Läs också Hyrorna klara i Vetlanda och Eksjö Ny chans efter sena hyror Fortsatt krav på 50 procent mer Falköpings Hyresbostäder vill göra rekordstora hyreshöjningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.