Annons

Enighet kring Alabastern

Växjö Hyresgästföreningen och Växjöbostäder har nått en överenskommelse om hur de nya hyrorna ska införas i renoverade kvarteret Alabastern. Därmed blir det ingen prövning i hovrätten.
Foto: Annika Wallsson
Konflikten om hyrorna för nyrenoverade kvarteret Alabastern är över. Hyresgästföreningen och Växjöbostäder håller sig till hyresnämndens vägledande beslut men har enats kring hur de nya hyrorna ska införas så att hyresgästerna slipper en kraftig retroaktiv hyreshöjning.

Enligt hyresnämndens beslut skulle hyreshöjningarna, som ligger på 20–40 procent, införas retroaktivt från första september förra året.

I dag står det klart att Hyresgästföreningen Sydost och Växjöbostäder har enats om att höjningen kommer att fasas in i flera steg med start första juni i år och sträcka sig under ett par år. Hyresgästerna slipper således en kraftig retroaktiv höjning.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I pengar ligger hyreshöjningarna på 700 kronor och upp till 2 200 kronor i månaden, beroende på lägenhetens storlek. Drygt 300 lägenheter berörs av överenskommelsen.

Till följd av uppgörelsen blir det ingen ny prövning av hyrorna i hovrätten.

Annons
Läs också Görans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenheten Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" Efter Hem & Hyras granskning: Regeringen skärper regler för äldre hissar Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.