HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Enighet kring Alabastern

Växjö Hyresgästföreningen och Växjöbostäder har nått en överenskommelse om hur de nya hyrorna ska införas i renoverade kvarteret Alabastern. Därmed blir det ingen prövning i hovrätten.
Foto: Annika Wallsson
Konflikten om hyrorna för nyrenoverade kvarteret Alabastern är över. Hyresgästföreningen och Växjöbostäder håller sig till hyresnämndens vägledande beslut men har enats kring hur de nya hyrorna ska införas så att hyresgästerna slipper en kraftig retroaktiv hyreshöjning.

Enligt hyresnämndens beslut skulle hyreshöjningarna, som ligger på 20–40 procent, införas retroaktivt från första september förra året.

I dag står det klart att Hyresgästföreningen Sydost och Växjöbostäder har enats om att höjningen kommer att fasas in i flera steg med start första juni i år och sträcka sig under ett par år. Hyresgästerna slipper således en kraftig retroaktiv höjning.

Läs ocksåDet lönar sig att ta hjälp av Hyresgästföreningen

I pengar ligger hyreshöjningarna på 700 kronor och upp till 2 200 kronor i månaden, beroende på lägenhetens storlek. Drygt 300 lägenheter berörs av överenskommelsen.

Till följd av uppgörelsen blir det ingen ny prövning av hyrorna i hovrätten.

Läs också Vräkt efter vanvård i Varberg Östersundsbo fixade hyresbostad på tomten Elnätsavgifterna slår orättvist Unga startar ny hyresgästförening

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.