Annons

Förbundsstyrelse och medlemsavgift klubbades på stämman

Nyheter Två nya namn innebär större mångfald och mer jämställdhet i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse. Valberedningens förslag gick igenom och medlemsavgiften klubbades.
Foto: Salan Ahlgren

För Hyresgästföreningens medlemmar bör den nya styrelsen som utsågs på förbundsstämman den 1-3 oktober vara en välbekant skara. Alla utom två har redan suttit med i förbundsstyrelsen. 

Ola Palmgren blir visserligen ny ordinarie ledamot men han var sedan tidigare ersättare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annars är de enda nytillskotten Veronica Sällemark, som tar plats som ordinarie ledamot, och Ali Karimi Damavandi, som blir ersättare.

– Det känns fint att få stämmans förtroende att sitta i styrelsen. Och det känns väldigt spännande att få jobba med den här styrelsen, med många som har suttit ett tag och är kompetenta och inkörda i organisationen, men också att få bidra med mina kompetenser, säger Veronica Sällemark.

Annons

Hon bor själv i en hyresetta i Järfälla och har en bakgrund inom flera organisationer. Hon har varit ordförande för Stockholms studentkårers centralorganisation, ledamot i jagvillhabostad.nu och vice ordförande för Stiftelsen Stockholms studentbostäder.

Läs ocksåStörsta striden blev till tydligt “nej” till "renovräkningar"

– Jag har mycket erfarenhet av bostadspolitiken i Sverige men också internationella erfarenheter från andra politiska områden från länder där jag bott och studerat och verkat.

Med mig får man dels bostadsfrågorna, men också en feministisk vinkel på det hela, för jag har jobbat mycket med jämställdhetsfrågor, och så får man det internationella perspektivet, säger hon.

Ali Karimi Damavandi som blir ersättare är yngst i förbundsstyrelsen. Han är född 1998 och bor i Göteborg.

Annons
Läs ocksåEfter sprängningen och bränderna: “stärk hyresgästers rättigheter vid brand”Ett hyreshus i Annedal, Göteborg fick evakueras efter en explosion.

Förbundsordförande Marie Linder var inte uppe för omval men fick däremot förlängt mandat eftersom nästa förbundsstämma skjuts upp till 2023 med anledning av årets försenade stämma.

Förbundsstyrelsen önskade också höja medlemsavgiften från dagens 85 kronor till 89 kronor i månaden. Men det förslaget blev nedröstat på stämman och den gamla avgiften blir kvar.

Fakta: Här är alla ledamöter i Hyresgästföreningens nya styrelse

Ordinarie

Ola Palmgren (Stockholm, ny, tidigare ersättare)

Kristina Bergman (Norrland)

Helena Frisk (Mitt)

Pia Fridström (Västra Sverige)

Simon Safari (Stockholm)

Jens Nilsson (Aros Gävle)

Hans Eklund (Aros Gävle)

Jan Andersson (BohusÄlvsborg-Skaraborg)

Lennart Derehag (BohusÄlvsborg-Skaraborg)

Veronica Sällemark (Stockholm, ny)

Ersättare

Elin Loberg (Aros-Gävle)

Kenneth Gustavsson (Södra Skåne)

Gunnar Bergman (Norrland)

Ali Karimi Damavandi (Västra Sverige)

Läs också Stoppade förslaget om marknadshyror firas på efterlängtad stämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.