Annons

Första hyresgästerna på plats i Centrumhuset i Österbymo

Ydre ​Det som numera kallas Centrumhuset i Österbymo är färdigt och två av fyra seniorlägenheter är uthyrda. Ydrebostäders vd, Urban Tordsson, ser ljust på framtiden och är övertygad om att hyra ut allt fler bostäder.

​Urban Tordsson har flera projekt på gång. Ett av dem är i slutfasen. Det är Centrumhuset med affärslokaler i bottenplanet och fyra seniorlägenheter på övervåningen, två tvårummare och två trerummare.

En av varje sort är uthyrd och i trean bor Rune och Christine Eriksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Bostaden som sådan är bra men så är det ju också så nära till affärer, sjukvård, bank och annan service, säger Rune Eriksson.

– Fantastiskt, säger Christine Eriksson.

Annons

– Sveriges servicetätaste boende, säger Urban Tordsson.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

Han är så säker på sin sak att han utlovar tre månaders fri hyra till den som kan hitta något mer servicetätt och som tecknar ett femårskontrakt för en av seniorlägenheterna.

I helgen är det visning i samband med en marknad och Tordsson är övertygad om att det då blir fullt uthyrt. Sedan tidningen Fokus rankat Ydre som den allra bästa kommunen för äldre samt den tredje bästa för alla, är han mycket självsäker.

Annons

– Det vore ju inte klokt om inte folk nappade, säger Christine Eriksson instämmande.

Läs ocksåBostadsbrist i grannkommunerna - men här kan hyreshus rivas

De fyra lägenheterna har öppen planlösning och är anpassade för att även rörelsehindrade ska kunna bo där. Bland annat har Ydrebostäder köpt in en norsktillverkad toalettlösning med höj- och sänkbart handfat, toalettstol och med sits i duschen.
15 miljoner kronor har huset kostat.

Läs också Det blir han som ska få Ydreborna att välja bort villan Här kan du få bostad samma dag Här höjs hyran mest i landet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.