Annons

Första yrkandena i Värmland är höga

Värmland Torsby bostäder och Grums hyresbostäder är först ut i Värmland med att lämna yrkanden till hyror för 2013. Och det är två höga yrkanden.

Torsby bostäder yrkar på 4,47 procents hyreshöjning till nästa år. För den med en hyra på 5000 skulle det betyda en hyreshöjning på närmare 225 kronor i månaden.

– Det är ett förhållandevis högt yrkande för att komma från Torsby, de har genom åren haft låga yrkanden, säger Hyresgästföreningens förhandlare Thomas Bäckman i Karlstad.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Anledningen är dels att kostnaderna för fjärrvärme ökar men också att Torsby kommun kräver att bolaget betalar en borgensavgift på 439 000 kronor. Borgensavgiften motsvarar 0,7 procentenheter av den yrkade höjningen.

Annons

Grums hyresbostäder yrkar på att höja hyran med 4,2 procent 2013. Det motsvarar en höjning på 210 kronor för den som har en månadshyra på 5000 kronor.

Inför  hyreshöjningen 2012, yrkade Torsby bostäder på 1,72 procent och fick 1,70. Grums hyresbostäder å sin sida yrkade då på 5,23 men fick nöja sig med 2,9 procent i efter beslut i Hyresmarknadskommittén.

Annons
Läs ocksåSista steget tas i Umeå
Läs också Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.