Annons

Uppsalahem höjer hyrorna

Uppsala Den 1 juli höjer Uppsalahem hyrorna för sina hyresgäster i tre olika nivåer. I genomsnitt landar höjningen på 1,85 procent.

I fjol började Uppsalahem använda differentierade hyresnivåer, och enligt den modellen höjdes hyrorna även i år. Det innebär att hyrorna höjs olika mycket beroende på vilket läge och standard bostaden har och hur pass populärt bostadsområdet är. Som minst höjs hyrorna i år med 0,85 procent och som högst med 2,85 procent.

I genomsnitt blir höjningen 1,85 procent. Det innebär ett påslag på 115 kronor i månaden för en lägenhet på 80 kvadrat med en månadshyra på cirka 6250 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har haft ett konstruktivt diskussionsklimat med Hyresgästföreningen. Vi är nöjda med att vi fortsätter med en differentierad hyressättning, så att hyran bättre motsvarar bostadens läge, standard och områdets popularitet, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.