Annons

Uppsalahem höjer hyrorna

Uppsala Den 1 juli höjer Uppsalahem hyrorna för sina hyresgäster i tre olika nivåer. I genomsnitt landar höjningen på 1,85 procent.

I fjol började Uppsalahem använda differentierade hyresnivåer, och enligt den modellen höjdes hyrorna även i år. Det innebär att hyrorna höjs olika mycket beroende på vilket läge och standard bostaden har och hur pass populärt bostadsområdet är. Som minst höjs hyrorna i år med 0,85 procent och som högst med 2,85 procent.

I genomsnitt blir höjningen 1,85 procent. Det innebär ett påslag på 115 kronor i månaden för en lägenhet på 80 kvadrat med en månadshyra på cirka 6250 kronor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi har haft ett konstruktivt diskussionsklimat med Hyresgästföreningen. Vi är nöjda med att vi fortsätter med en differentierad hyressättning, så att hyran bättre motsvarar bostadens läge, standard och områdets popularitet, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Gottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.