HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Uppsalahem höjer hyrorna

Uppsala Den 1 juli höjer Uppsalahem hyrorna för sina hyresgäster i tre olika nivåer. I genomsnitt landar höjningen på 1,85 procent.

I fjol började Uppsalahem använda differentierade hyresnivåer, och enligt den modellen höjdes hyrorna även i år. Det innebär att hyrorna höjs olika mycket beroende på vilket läge och standard bostaden har och hur pass populärt bostadsområdet är. Som minst höjs hyrorna i år med 0,85 procent och som högst med 2,85 procent.

I genomsnitt blir höjningen 1,85 procent. Det innebär ett påslag på 115 kronor i månaden för en lägenhet på 80 kvadrat med en månadshyra på cirka 6250 kronor.

Annons
Läs ocksåColiving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

– Vi har haft ett konstruktivt diskussionsklimat med Hyresgästföreningen. Vi är nöjda med att vi fortsätter med en differentierad hyressättning, så att hyran bättre motsvarar bostadens läge, standard och områdets popularitet, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Uppsalahems hyror klara efter strandning Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.