Annons

Hyressänkning i Hässelby

Stockholm I höstas uppmärksammades de oförhandlade hyrorna på Enspännargatan 12 och 14 i SVTs konsumentupplysningsprogram Plus. Nu sänks hyran för flertalet hyresgäster.

Hyran på Enspännargatan 12 och 14 har inte förhandlats sedan 2012. Då lyckades man bara komma fram till hyran för de lägenheter som inte var renoverade. Förhandlingen om de nyrenoverade lägenheterna strandade. Hyresvärden satte dock upp ett anslag i trappen där man hävdade att alla hyresgäster hade fått samma hyreshöjning, något som SVTs Plus tittade närmare på.

– Efter programmet har hyresvärdens förhandlingsvilja ökat, vilket har lett till ett bra samarbete, säger Maria Palme, förhandlingschef Region Stockholm.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har parterna enats om en tvåårig överenskommelse för åren 2013–2014. Totalt har hyresuttaget för fastigheten sänkts med 2,95 procent. För flertalet av de lägenheter som fått hyressänkning har hyrorna sänkts med 5 till 9 procent, medan de orenoverade lägenheterna har fått en marginell höjning på 1,6 procent över två år. 

– Den höjningen blir förmodligen lägre över två år än motsvarande lägenheter i samma läge. Vi ser det som en mycket bra överenskommelse överlag, säger Maria Palme.

Annons
Läs också Sista steget tas i Umeå Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna Dyrare för Skövdestudenter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.