HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fyllda bussar gick till Kolmården

Norrköping I går genomförde Hyresgästföreningen sin omdebatterade medlemsresa till Kolmården för hyresgäster hos Hyresbostäder i Norrköping. Omkring 1 000 personer deltog.
Foto: Sara Anderberg
Björn Johansson och Barbro Engman deltog i gårdagens resa till Kolmården.

Som vi tidigare berättat ställde Hyresbostäder in sin årliga hyresgästresa till Kolmården, en resa som genomförts i samarbete med Hyresgästföreingen Sydost och som lockat omkring 1 200 personer.

Orsaken till att Hyresbostäder lade ned resan i år, ligger i den kampanj som Hyresgästföreningen driver mot Norrköpings kommun. Kampanjen kritiserar kommunens vinstuttag, pengar som borde stanna i Hyresbostäder och gå till bland annat underhåll, anser Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

När Hyresbostäder ställde in resan kontrade Hyresgästföreningen med att besluta att genomföra resan i egen regi, dock endast för sina medlemmar. Och i går, söndag, bar det av. Omkring 1 000 personer deltog i resan, enligt Hyresgästföreningen. På resan deltog både Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningen, och Björn Johansson, regionordförande i Hyresgästföreningen Sydost.

– Det var en jättelyckad dag. Det som var slående i det hela var att det fanns en sådan beslutsamhet hos hyresgästerna, det var ingen tvekan om att det finns en kampvilja. Riktigt lyckat, vill jag säga, säger Björn Johansson.

Vad händer härefter?

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

– Kampanjen rullar på. Bland annat så pågår en namninsamling på initiativ av en hyresgäst och vi ska vända oss mer till allmänheten, eftersom man från politiskt håll inte alls vill ta till sig kampanjens budskap, säger Björn Johansson.

Kostnaden för den subventionerade resan till Kolmården är ännu inte summerad. Hyresgästerna fick betala 150 kronor per vuxen och 50 kronor per barn. Då ingick resa, inträde och alla attraktioner. Maten fick hyresgästerna stå för själva.

Hyresbostäder ställer in hyresgästernas resa

Läs ocksåSofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrornaHyresgäst vid p-plats
Läs också Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.