Annons

Fyllda bussar gick till Kolmården

Norrköping I går genomförde Hyresgästföreningen sin omdebatterade medlemsresa till Kolmården för hyresgäster hos Hyresbostäder i Norrköping. Omkring 1 000 personer deltog.
Foto: Sara Anderberg
Björn Johansson och Barbro Engman deltog i gårdagens resa till Kolmården.

Som vi tidigare berättat ställde Hyresbostäder in sin årliga hyresgästresa till Kolmården, en resa som genomförts i samarbete med Hyresgästföreingen Sydost och som lockat omkring 1 200 personer.

Orsaken till att Hyresbostäder lade ned resan i år, ligger i den kampanj som Hyresgästföreningen driver mot Norrköpings kommun. Kampanjen kritiserar kommunens vinstuttag, pengar som borde stanna i Hyresbostäder och gå till bland annat underhåll, anser Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När Hyresbostäder ställde in resan kontrade Hyresgästföreningen med att besluta att genomföra resan i egen regi, dock endast för sina medlemmar. Och i går, söndag, bar det av. Omkring 1 000 personer deltog i resan, enligt Hyresgästföreningen. På resan deltog både Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningen, och Björn Johansson, regionordförande i Hyresgästföreningen Sydost.

– Det var en jättelyckad dag. Det som var slående i det hela var att det fanns en sådan beslutsamhet hos hyresgästerna, det var ingen tvekan om att det finns en kampvilja. Riktigt lyckat, vill jag säga, säger Björn Johansson.

Annons

Vad händer härefter?

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Kampanjen rullar på. Bland annat så pågår en namninsamling på initiativ av en hyresgäst och vi ska vända oss mer till allmänheten, eftersom man från politiskt håll inte alls vill ta till sig kampanjens budskap, säger Björn Johansson.

Kostnaden för den subventionerade resan till Kolmården är ännu inte summerad. Hyresgästerna fick betala 150 kronor per vuxen och 50 kronor per barn. Då ingick resa, inträde och alla attraktioner. Maten fick hyresgästerna stå för själva.

Annons

Hyresbostäder ställer in hyresgästernas resa

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping
Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.