Annons

Fyrabarnsmamma söker bostad och jobb med plakat på stan

Nyheter Mia Herlin, 41 år, tröttnade på att vara arbets- och bostadslös. Nu söker hon en bostad och ett jobb på ett ovanligt sätt.
Foto: Mia Herlin
,

Det var i torsdags i förra veckan som hon vaknade upp med en idé. Fyrabarnsmamman Mia Herlin hade flyttat hem till Helsingborg efter elva år i Västervik. Inskriven i Fas-3 och utan en bostad hade hon inget annat val än att flytta hem till sin mamma.

Trots att hon både har borgensman och referenser har det inte gått att få varken jobb eller bostad. Men istället för att slås ned av läget köpte hon tuschpennor och fick tag på en bit kartong som hon skrev ned en bostad- och jobbannons på. Hon insåg att här gällde det att använda sig av alla metoder som tänkas kan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Innan hon begav sig ned till centrala Helsingborg gjorde hon en film på 23 sekunder där hon berättade om sina jobb- och bostadssökarplaner. Filmen lade hon upp på sin facebooksida och den har redan över 50 000 visningar. Se filmen här

− I början när jag stod på Knutpunkten darrade mina ben som två asplöv men efter ett tag när jag såg människors reaktioner blev jag lugn. Det är många som kommit fram och kramat mig, stöttat och önskat mig lycka till. Jag hade nog aldrig klarat det utan min bästa vän. Hon är också bostadslös och fanns där vid min sida hela helgen.

Annons

Mia Herlin stod på Knutpunkten hela fredagen, lördagen och i söndags. Än så länge har hon inte fått några konkreta jobberbjudanden men däremot en mängd tips vart hon kan vända sig för att söka.

Läs ocksåHemlösa får egen lägenhet i ny satsning – Huddinge kommun inför Bostad förstAza Cheragwandi, (S), kommunalråd i Huddinge.

− Jag har fått hur mycket tips som helst. Jag har även pratat med några fastighetsägare och i veckan ska jag titta på några lägenheter.

Vad har du lärt dig av att söka bostad och jobb på det sätt som du gjort?

Annons

− Jag har lärt mig att när man verkligen känner och tror på någonting ska man göra det. Först när jag stod där med plakatet kände jag mig så naken och rädd men de känslorna gick över i stolthet. Jag vill inte att vi som är utan jobb och hem ska skämmas och gömma oss. Mitt budskap är att alla har rätt till en bostad och till att kunna försörja sig själv. Jag tror att det här kommer att leda till något bra, säger hon och ler.

Läs ocksåKenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgarantiEn man i 60-årsåldern lutar sig mot dörrposten in till ett hus.
Läs också Barnfamilj på nio personer kastas ut efter sena hyror – Valentine: ”Det här kommer bli jättesvårt” Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Därför ratas succémetoden mot hemlöshet: ”Tror att man väljer missbruk”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.