Annons

Håkan Juholt utreds för hyresfusk

Nyheter Under flera år har riksdagen betalat hela Håkan Juholts hyra. Nu tvingas han betala tillbaka hälften av pengarna eftersom han delat övernattningslägenheten med sin sambo.– Det här skadar tilltron till politiker, det är jag ledsen för, sade Håkan Juholt under en presskonferens i dag.
Sedan ungefär fem år tillbaka har S-ledaren Håkan Juholt hyrt en fyrarummare på 100 kvadrameter i Västertorp i södra Stockholm. Eftersom han är folkbokförd i Oskarshamn har boendet klassats som en övernattningslägenhet och riksdagen har stått för hela hyran. Men Håkan Juholt har bara haft rätt till hälften av de pengarna, eftersom han bott i hyresrätten tillsammans med sin sambo.
 
Enligt Håkan Juholt har det inte handlat om något medvetet fusk från hans sida, utan han har inte känt till reglerna. Under en presskonferens som hölls utanför S-kansliet på Sveavägen på förmiddagen bad han om ursäkt och sade att han vill betala tillbaka hela beloppet – redan i dag.
– Reglerna är rimliga och de är tydliga, men jag har inte känt till dem och det är det mitt ansvar att göra. Jag skyller inte på någon annan och jag är ledsen för att jag gjort fel, sade Håkan Juholt.
Felet upptäcktes den 13 september i år då Håkan Juholt ansökte om högre bidrag eftersom hyran för lägenheten höjts och en parkeringsplats tillkommit. Hyresavin som skickades till riksdagsförvaltningen innehöll två namn, vilket den enligt honom själv alltid gjort utan att någon tidigare reagerat på det.
Enligt tidningen Riksdag & Departement kommer Håkan Juholt behöva betala tillbaka över 160 000 kronor.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Johan Danielsson tredje bostadsministern under 2021 - första från S sedan Mona Sahlin Margaretha, 81, fick ministerbesök genom Goda grannar Delar av Bjuvsbostäder nu till salu Kristofer Lundberg om frysboxen – ”en odemokratisk kupp” Tidigare okänd kandidat vill bli ny ordförande i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.