HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hårt tryck på studentboende

Helsingborg Universitetet i Helsingborg är populärt. I år har rekordmånga studenter sökt in vilket ökar efterfrågan på studentlägenheter.

​ I år har rekordmånga sökt till universitetet i Helsingborg; hela 5 518 personer mot förra årets 4 254. 

– Det är ett trendbrott. Vi trodde inte att studentantalet skulle öka förrän år 2010, säger Louise Gyllenberg, studentbostadssamordnare vid Campus Helsingborg.

Annons
Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

I nuläget är cirka 50 till 60 studenter utan ett ordnat boende.

– Det är många som hör av sig till mig. Det är svårare att få tag på en studentlägenhet nu jämfört med tidigare år. Troligen beror det på att allt fler söker sig hit från hela landet. Tidigare var det vanligare att studenterna kom från närliggande områden, säger Louise Gyllenberg.

Annons
Läs också Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra Halva studiebidraget går redan till hyran – nu vill värden kraftigt höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.