Annons

Hon blir Sabos nya ordförande

Nyheter Sabo har utsett sin nya ordförande. Valet föll på en värmländsk villaägare och före detta träslöjdslärare som i dag är kommunstyrelseordförande.

– Jättespännande att få förtroendet att leda Sabos styrelse i en tid när bostadsfrågorna blir allt viktigare, säger Åsa Johansson som sedan 2011 har suttit i styrelsen för bransch- och intresseorganisationen.

De viktigaste bostadspolitiska frågorna just nu är att underlätta för allmännyttan att producera hållbara och prisvärda bostäder åt alla, anser Johansson, som även är kommunstyrelseordförande (S) i Hagfors samt vice ordförande i Region Värmland. Tidigare har den 39-åriga trebarnsmamman också varit ordförande för det kommunala bostadsbolaget Hagforshem – men själv bor hon i en villa, skriver Sabo i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Organisationens förre ordförande Leif Jakobsson, som nu är statssekreterare på finansdepartementet, säger att Johansson är ett bra val.

– Hon känner verksamheten väl och kommer göra ett mycket bra arbete. Uppdraget är spännande och ansvarsfullt. Sabo arbetar framgångsrikt för allmännyttans roll och uppdrag.

Annons

Fakta: Medlemmarna har 800 000 bostäder

Sabo är en bransch- och intresseorganisation för 300 allmännyttiga bostadsföretag runt om i landet.

Medlemsföretagen har tillsammans omkring 12 000 anställda och närmare 802 000 lägenheter – det minsta medlemsföretaget har bara 72 och det största har 26 600 lägenheter.

Källa: Sabo

Läs också Hyreschocken kom av sig - bolaget sänkte efter klagomål: "Lyssnade på våra hyresgäster" Aida trodde att möglet skulle döda henne Simon Safari om stadens budget: "De vill utradera allmännyttan" Cirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen pris Förskola blir lägenheter i Malå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.