Annons

Hyresnämnden ger missbrukare en ny chans

Landskrona En privat värd i Landskrona ville vräka en hyresgäst som inte betalat hyran i tid. Men då hyresgästen förklarade varför han haft ekonomiska problem fick han bo kvar.

Mannen har hyrt en lägenhet sedan februari 2010 av en privat värd i Landskrona. I perioder har han inte betalat sin hyra i tid. Tillslut tröttnade värden och sade upp hyreskontraktet. Men när mannen berättade om orsaken till sina ekonomiska problem i hyresnämnden gick de på hans linje.

Mannen angav att han haft ett pågående missbruk under de perioder som hyresinbetalningarna varit sena. Ett missbruk som dessutom lett till att han förlorat sitt arbete. Nu har mannen tagit tag i sina problem, går i behandling och har kontakt med socialförvaltningen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

När tvisten togs upp i hyresnämnden beslutade nämnden att ge mannen en andra chans. Hyresnämnden menade att ”hans rehabilitering skulle kunna äventyras om han förlorar sin hyresrätt.” Värden har överklagat ärendet till Svea hovrätt.

Annons
Läs också Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.