Annons

Hyresvärd i Landskrona riskerar vite

Landskrona ​Redan i januari förra året konstaterade Hyresgästföreningen att det fanns uppenbara brister i flerfamiljshuset i Landskrona. För att komma tillrätta med problemen har en ansökan om vite lämnats in till hyresnämnden.

​Fönstren i lägenheterna är dragiga och bör bytas ut. På flera ställen regnar det dessutom in. Trots att de tre hyresgästerna under flera år har påpekat bristerna för hyresvärden har inget gjorts åt problemen. I januari förra året konstaterade även Hyresgästföreningen att fastigheten var eftersatt. Den 23 februari i år fick den 45-årige värden ett åtgärdsföreläggande mot sig.

Hyresvärden fick då tre månader på sig att åtgärda bristerna i fastigheten. Värden själv menar att han är orättvist behandlad. Han uppger att han har köpt fastigheten i Landskrona åt sig och sin familj och att han därför vill säga upp hyresgästerna. I ett försök att häva hyresnämndens beslut om ett åtgärdsföreläggande överklagade han ärendet till Svea hovrätt men hans ansökan avslogs.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Eftersom flertalet brister i fastigheten kvarstår ansöker hyresgästerna med hjälp av Hyresgästföreningen om ett åtgärdsföreläggande förenat med vite. Den 17 augusti avgörs ärendet i hyresnämnden.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.