Annons

Hyresvärd i Landskrona riskerar vite

Landskrona ​Redan i januari förra året konstaterade Hyresgästföreningen att det fanns uppenbara brister i flerfamiljshuset i Landskrona. För att komma tillrätta med problemen har en ansökan om vite lämnats in till hyresnämnden.

​Fönstren i lägenheterna är dragiga och bör bytas ut. På flera ställen regnar det dessutom in. Trots att de tre hyresgästerna under flera år har påpekat bristerna för hyresvärden har inget gjorts åt problemen. I januari förra året konstaterade även Hyresgästföreningen att fastigheten var eftersatt. Den 23 februari i år fick den 45-årige värden ett åtgärdsföreläggande mot sig.

Hyresvärden fick då tre månader på sig att åtgärda bristerna i fastigheten. Värden själv menar att han är orättvist behandlad. Han uppger att han har köpt fastigheten i Landskrona åt sig och sin familj och att han därför vill säga upp hyresgästerna. I ett försök att häva hyresnämndens beslut om ett åtgärdsföreläggande överklagade han ärendet till Svea hovrätt men hans ansökan avslogs.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Eftersom flertalet brister i fastigheten kvarstår ansöker hyresgästerna med hjälp av Hyresgästföreningen om ett åtgärdsföreläggande förenat med vite. Den 17 augusti avgörs ärendet i hyresnämnden.

Annons
Läs också Bristerna i Kenneths lägenhet fixades inte på flera månader: "Det är tröttsamt" Hyresvärd gick in i och fotograferade lägenhet – döms för hemfridsbrott Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.