HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart för inglasning, efter åtta år och nio beslut

Nyheter ​Det tog åtta år att få klartecken för inglasning av en balkong på det så kallade H99-området i Helsingborg. Nu har kammarrätten i Göteborg skickat tillbaka ärendet till byggnadsnämnden med uppmaningen att bevilja byggnadslovet.
Kammarrätten kom till samma slutsats redan 2003, vilket inte hindrade byggnadsnämnden att fortsätta sitt motstånd mot inglasningen.
Men numera har byggnadsnämnden kommit på andra tankar, och konstaterar att det skett ett majoritetsskifte i nämnden sedan ärendet inleddes, och att den nya majoriteten är mer positiv till inglasningar än den tidigare. De boende ”har hamnat i kläm på ett sätt som medborgare inte ska göra. Kommunens invånare har inte behandlats lika.”
 
Ärendet har alstrat minst nio beslut i byggnadsnämnden, länsstyrelsen, länsrätten och kammarrätten. Argumenten har hämtats ur detaljplanen för området, ur plan- och byggnadslagen och ur ett kommunalt bevarande program. Bevarandeprogrammet fanns inte när de boende sökte byggnadslov första gången, vilket inte hindrat länsstyrelsen att använda programmet som tillhygge mot inglasningen.
Under resans gång har ett antal svartbyggda inglasningar i efterhand fått byggnadsnämndens välsignelse.
Den omtvistade balkongen finns på en fastighet som ägs av en bostadsrättsförening.

Läs också Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Upplands-Bro toppar listan – Vaxholm i botten med noll nya hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.