Annons

Kräver halverad hyra efter takras

Nyheter ​På nyårsafton rasade kökstaket in. Drygt en månad senare är lägenheten ännu inte återställd.Familjen Lundqvist-Asad tänker nu kräva nedsättning av hyran med hälften och ersättning för förstörda möbler.

​För drygt en månad sedan skrev Hem & Hyra om att familjen Lundqvist-Asads i Malmö vars kökstak rasade in på nyårsafton. Som tur var kom ingen i fyrabarnsfamiljen till skada, men den planerade middagen fick ställas in och en del av köksmöblerna blev förstörda.

I förrgår togs fläktarna som ska torka upp efter fuktskadan bort. Nu hoppas Lennart Lundqvist på att fastighetsägaren Acta ska se till att taket byggs upp så snart som möjligt. Han har kontaktat Hyresgästföreningen för att få hjälp med hur stor hyresreduktion han ska kräva.
–  Jag vill ha hyran nedsatt med hälften fram till dess att skadan är helt återställd. Sen vill jag ha ersättning för möblerna som förstördes och den tid vi lagt ner på att sanera köket, säger Lennart Lundqvist.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Vanvårdade hyreshuset i Härnösand till salu Ville ha in luft i lägenheten – men värden plomberade fönstren Fönster från 1934 ramlar ut Hyresvärd besiktigar tak efter olycka Hyresvärd inspekterar tak

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.