Annons

Hyresvärd besiktigar tak efter olycka

Eskilstuna Under söndagen blåste ett tak av ett flerfamiljshus i Uppsala. Ägaren D. Carnegie kommer nu gå igenom samtliga sina tak i sitt bestånd, även i Eskilstuna.

Hyresgästerna på Bandstolsvägen i Uppsalastadsdelen Valsätra trodde inte sina ögon i söndags när taket på ett trevåningshus lossnade och landade på motsatt sida av gatan i den starka blåsten. Lyckligtvis kom ingen människa till skada i samband med händelsen, men en bil hamnade delvis under takplåten.

Under 2014 gick fastighetsägaren D. Carnegie igenom samtliga tak på sina fastigheter i Uppsala, Eskilstuna och Södertälje. Även ned nedblåsta taket ingick i genomgången, enligt vd:n Ulf Nilsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

-Vi besiktigade och lagade skador på det i fjol. Men däremot har man inte provtryckt taket för att se om det kan blåsa av, det tänker man sig helt enkelt inte kan hända. Vi är lika chockade som alla andra, säger han.

Annons

Redan 1997 blåste ett tak ner på Bandstolsvägen, men det är ingenting som Nilsson är närmare insatt i.
-Jag har hört det via hörsägen, baserat på vad hyresgästerna har sagt. Men det var en annan fastighetsägare då. Sedan Graflunds tog över 2006 har det inte varit några problem.

Vad händer nu?
-Vi kommer att göra vad vi kan för att säkra huset, och kommer att gå igenom alla tak igen. Finns det minsta oro kommer vi att sätta i extra skruvar för att försäkra oss om att det här inte händer igen. Man får också komma ihåg att det är extremt sällsynt att något sådant här händer.

Annons
Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.

Fastigheterna på Bandstolsvägen ägdes fram till sommaren 2014 av Graflunds, som då köptes upp av koncernen D. Carnegie & Co. Men det är fortfarande Graflunds som förvaltar fastigheterna.

Läs också Här vräks flest – Mikaela kämpar för att fler ska kunna bo kvar Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.