HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd besiktigar tak efter olycka

Eskilstuna Under söndagen blåste ett tak av ett flerfamiljshus i Uppsala. Ägaren D. Carnegie kommer nu gå igenom samtliga sina tak i sitt bestånd, även i Eskilstuna.

Hyresgästerna på Bandstolsvägen i Uppsalastadsdelen Valsätra trodde inte sina ögon i söndags när taket på ett trevåningshus lossnade och landade på motsatt sida av gatan i den starka blåsten. Lyckligtvis kom ingen människa till skada i samband med händelsen, men en bil hamnade delvis under takplåten.

Under 2014 gick fastighetsägaren D. Carnegie igenom samtliga tak på sina fastigheter i Uppsala, Eskilstuna och Södertälje. Även ned nedblåsta taket ingick i genomgången, enligt vd:n Ulf Nilsson.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

-Vi besiktigade och lagade skador på det i fjol. Men däremot har man inte provtryckt taket för att se om det kan blåsa av, det tänker man sig helt enkelt inte kan hända. Vi är lika chockade som alla andra, säger han.

Redan 1997 blåste ett tak ner på Bandstolsvägen, men det är ingenting som Nilsson är närmare insatt i.
-Jag har hört det via hörsägen, baserat på vad hyresgästerna har sagt. Men det var en annan fastighetsägare då. Sedan Graflunds tog över 2006 har det inte varit några problem.

Vad händer nu?
-Vi kommer att göra vad vi kan för att säkra huset, och kommer att gå igenom alla tak igen. Finns det minsta oro kommer vi att sätta i extra skruvar för att försäkra oss om att det här inte händer igen. Man får också komma ihåg att det är extremt sällsynt att något sådant här händer.

Läs ocksåParkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala

Fastigheterna på Bandstolsvägen ägdes fram till sommaren 2014 av Graflunds, som då köptes upp av koncernen D. Carnegie & Co. Men det är fortfarande Graflunds som förvaltar fastigheterna.

Läs också Vanvårdad lägenhet: Sjubarnsmor mister kontrakt – får ändå tak över huvudet Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.