Annons

Tid för sommarläger på Solgården

Vänersborg Nu drar Hyresgästföreningens sommarläger på Solgården utanför Vänersborg igång. Nytt för i år är att hela fa­miljer är väl­kom­na.
Foto: Karin Gistedt
Hamidiah Ahmed och Dilara Savas Canver från Trollhättan var två av fjolårets lägerdeltagare på Solgården. (Arkivbild)

För andra året ordnar Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg sommarläger på föreningens kursgård Solgården, vid Vänern strax utanför Vänersborg. Tommy Hallenberg är biträdande regionchef och den som  ansvarar för lägren.

Var­för bjuder Hyres­gäst­fö­re­nin­gen in till som­mar­lä­ger?
– För att det finns många hy­res­gäster som inte har möj­lig­het att hitta på ro­liga saker på som­mar­lovet. Barn­fa­miljer som inte lämnar sina bo­stads­om­rå­den, säger Tommy Hallenberg.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Tommy Hallenberg.

I fjol var det ung­doms­lä­ger. I år fa­milje­lä­ger. Var­för?
– Ge­nom att bjuda in hela fa­miljer får vi även chans att möta för­äl­drarna. Dess­utom krävs det inte lika myc­ket
per­son­al när för­äl­drarna finns på plats för att hjälpa till.

Annons

Vem är väl­kom­men?
– Vi har tecknat överenskommelser med sex bo­stads­bo­lag i re­gi­onen. De hjälper oss hitta fa­miljer. I år kommer de från Falköping, Troll­hät­tan, Gull­spång, Vä­ners­borg, Bo­rås och Ma­rie­stad i region BohusÄlvsoborg-Skaraborg. Därutöver blir det en lägervecka då Jönköpingsbostadsbolaget Vätterhem från vår grannregion Sydost skickar familjer samt en vecka då medlemmar i Hyresgästföreningen, oavsett bostadsbolag, får vara med. Därmed fyller vi sju lägerveckor.

Vad händer på lä­gret?
– För­ut­om lek och bad kommer vi att ordna work­shops på te­mat ”Så vill jag lyfta mitt bo­stads­om­rå­de”. Ak­ti­vi­teterna leds av fri­tids­le­da­re och ung­doms­le­da­re. Ung­doms­le­da­re som ut­bildats av Hyres­gäst­fö­re­nin­gen på just Sol­går­den, säger Tommy Hallenberg.

Läs ocksåLägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården"Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg avvecklar sin verksamhet på Solgården. "Inte ekonomiskt försvarbart", säger regionordförande Agnetha Andersson.

 

Annons

 

Läs också Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Derehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt" Hyresgästföreningen söker nya partners för sommarläger vid Vänern Brudparen väntar på ny chans på Solgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.