HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Läkarstudent får rätt i nämnden

Lund Hyresvärden i Lund vägrade ge sitt tillstånd till en andrahandsuthyrning. Då gick hyresgästen, som läser till läkare på annan ort, till hyresnämnden. Som ger honom rätt.

Hyresgästen ansökte om att få hyra ut sin lägenhet i andra hand under tiden som han studerar till läkare på en annan ort i landet. Hyresvärden sa nej. Utbildningen var för lång och det var inte troligt att hyresgästen skulle återvända till Lund, menade hyresvärden.

Då vände sig mannen till hyresnämnden som nu ger honom rätt. Att studera på en annan ort är ett giltigt skäl till att få hyra ut sin lägenhet. Och det finns inget skrivet i lagen som kräver att han ska återvända till sin lägenhet i Lund inom en viss tid. Hyresnämnden menar i sitt beslut att hyresvärden inte kunnat presentera något skäl till att andrahandsuthyrningen inte skulle kunna genomföras.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem
Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.