Annons

Läkarstudent får rätt i nämnden

Lund Hyresvärden i Lund vägrade ge sitt tillstånd till en andrahandsuthyrning. Då gick hyresgästen, som läser till läkare på annan ort, till hyresnämnden. Som ger honom rätt.

Hyresgästen ansökte om att få hyra ut sin lägenhet i andra hand under tiden som han studerar till läkare på en annan ort i landet. Hyresvärden sa nej. Utbildningen var för lång och det var inte troligt att hyresgästen skulle återvända till Lund, menade hyresvärden.

Då vände sig mannen till hyresnämnden som nu ger honom rätt. Att studera på en annan ort är ett giltigt skäl till att få hyra ut sin lägenhet. Och det finns inget skrivet i lagen som kräver att han ska återvända till sin lägenhet i Lund inom en viss tid. Hyresnämnden menar i sitt beslut att hyresvärden inte kunnat presentera något skäl till att andrahandsuthyrningen inte skulle kunna genomföras.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.