Annons

Läkarstudent får rätt i nämnden

Lund Hyresvärden i Lund vägrade ge sitt tillstånd till en andrahandsuthyrning. Då gick hyresgästen, som läser till läkare på annan ort, till hyresnämnden. Som ger honom rätt.

Hyresgästen ansökte om att få hyra ut sin lägenhet i andra hand under tiden som han studerar till läkare på en annan ort i landet. Hyresvärden sa nej. Utbildningen var för lång och det var inte troligt att hyresgästen skulle återvända till Lund, menade hyresvärden.

Då vände sig mannen till hyresnämnden som nu ger honom rätt. Att studera på en annan ort är ett giltigt skäl till att få hyra ut sin lägenhet. Och det finns inget skrivet i lagen som kräver att han ska återvända till sin lägenhet i Lund inom en viss tid. Hyresnämnden menar i sitt beslut att hyresvärden inte kunnat presentera något skäl till att andrahandsuthyrningen inte skulle kunna genomföras.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.