Annons

Mönsterås bostäder måste lämna ut uppgifter

Mönsterås Mönsterås bostäder har sekretessbelagt bland annat anställningsavtal. Nu har kammarrätten i Jönköping beslutat att Östran/Nyheterna ska få ut uppgifterna.

Lotta Lindqvist, chefredaktör, på tidningen Östran/Nyheterna har skrivit om Mönsterås bostäder och deras ekonomi. I sin granskning har hon begärt ut handlingar om bland annat anställningsavtal och marknadsföringskostnader. Men Mönsterås bostäders dåvarande vd Klas Palmqvist hänvisade till den nya hyreslagstiftningen och beslutade att handlingarna var sekretessbelagda av konkurrensskäl.

Nu ger kammarrätten i Jönköping Östran/Nyheterna delvis rätt. Anställningsavtal för alla tjänstemän i bolaget och årsbesked för 2011 ska lämnas ut. Mönsterås bostäder ska också lämna ut uppgifter om alla tjänstemäns löner för 2008–2011.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Däremot måste utlämnandet av uppgifter om marknadsföringen prövas igen av Mönsterås bostäder.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Mönsterås bostäders vägran att lämna ut uppgifter här och här.

Annons
Läs också Bankbolag tvistar om 40 miljoner i investeringsstöd för hyreshus – kan drabba hyresgästerna Inget prövningstillstånd för fall om svartkontrakt och bidrag Kommunen fortsätter neka hyresgäster med svartkontrakt bidrag - väntar på fler domar Ny dom: Rätt att neka hyresgäst utan giltigt kontrakt bidrag Rättegång om svartkontrakt och försörjningsstöd måste tas om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.